These are soft cookies with a good taste of pumpkin and spices. They are good to eat warm and we made ice cream sandwich of them and it was really good. I used cinnamon chips, but you can take pieces of chocolate instead.
Pumpkin Cinnamon
Chip Cookies
60 g unsalted
butter, softened
1 dl brown sugar
0,5 dl granulated
sugar
1 small egg
1 tsp vanilla
extract
1 dl pumpkin
puree
0,5 tbsp syrup
0,5 tsp cinnamon
1/8 tsp ground
nutmeg
1/8 tsp ground
ginger
1/8 tsp salt
4 dl flour
0,5 tsp baking
soda
2 dl cinnamon
chips
Beat butter,
brown sugar and granulated sugar. Add the egg, vanilla, and beat until mixture
is light and fluffy. Add the pumpkin puree, syrup, cinnamon, nutmeg, ginger,
and salt, and mix. Add the flour, baking soda, and mix until just combined.
Fold in the cinnamon chips. Dough will be thick, yet soft, and
must be refrigerated for at least 2 h before scooping out and
baking off.
Preheat oven to
175C. Form balls of dough using a cookie scoop and place balls on baking
sheets. Flatten them slightly. Bake for 12-15 minutes or until the edges of
the cookies are golden and set. Allow cookies to cool on baking sheets for at
least 10 minutes before moving them.
Pumpa-Kanelchips
Cookies
60 g osaltat
smör, mjukt
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
1 tsk
vaniljextrakt
1 dl pumpapuré
0,5 msk sirap
0,5 tsk kanel
1/8 tsk riven
muskot
1/8 tsk mald
ingefära
1/8 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 dl kanelchips
Vispa smör,
farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg, vanilj och vispa tills blandningen är
lätt och fluffig. Tillsätt pumpapuré, sirap, kanel, muskot, ingefära och salt, blanda. Tillsätt mjöl och bikarbonat, blanda. Rör till sist i kanelchipsen. Degen blir tjock men ändå mjuk och det är bra att ställa den i kylskåp i ca 2 h innan bakning.
Värm ugnen till
175C. Forma bollar av degen med en glasskopa och lägg på en bakplåtspappersklädd
plåt. Platta dem en aning. Grädda i 12-15 minuter eller tills kanterna är
gyllene. Låt cookies svalna på bakplåten i minst 10 minuter innan du flyttar
dem.
26 Comments
Ohh, these would be so lovely for icecream sandwiches. I want some right now...
ReplyDeleteYes, they are really great with ice cream!
DeleteFina kex! Har du använt färdig/köpt puré eller gjort den själv? Tror du man kan använda sig av butternut squash i receptet?(funderar på smak skillnaden):)
ReplyDeleteTack Lisa! Jag gör puréen själv och nu använde jag kabocha pumpa, men butternut squash passar också bra!
DeleteJag brukar oftast ha butternut squash hemma, så skall nog ta och försöka mig på detta recept!:)
DeleteJa, gör det ) Lycka till!
DeleteSå fina cookies! Om du visste hur jag letat efter kanelchips när jag var i Canada, och min dotter även i USA. Var in i hur många affärer som helst utan att hitta några. Är det någon som vet var man köper dessa? :)
ReplyDeleteTack! Vad konstigt, där trodde jag att de säljs överallt! Jag vet inte om de finns i Singapore längre, men jag kan gå och titta i affären och skicka till dig i så fall :) Undrar om Hershey's säljer online dessa kanelchips?
DeleteLät väldigt goda perfekt halloween efterrätt kram Diana
ReplyDeleteJa, riktiga Halloweenkakor :) Kram
DeleteDet låter gott! Vad är kanelchips?
ReplyDeleteTack! De är som chokladchips, men med smak av kanel :) Här är en bild på dem: http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/05/oatmeal-cinnamon-chips-cookies.html
DeleteOkay, so I made a pumpkin vinaigrette for a dinner party last night and only used a quarter cup of the can. I was wondering what to do with the rest and here you are with pumpkin cookies, delicious pumpkin cookies! You've come to the rescue Katarina!
ReplyDeleteThank you :)
DeleteGillar sista bilden med glass, yum! Oh, så mycket man kan göra med kanelchipsen... jag har mina i kylskåpet så de håller lite längre :) Söndagskramar till dig!
ReplyDeleteJa, man kan verkligen använda dem till mycket :) Kram
DeleteDu är så påhittig! Kreativa, höstiga kakor! :-)
ReplyDeleteTack så mycket :)
DeleteGott med kryddorna i kakorna, känns som det passar för kommande årstid här hos oss:)
ReplyDeleteJa, det passar bra nu i dessa tider!
DeleteVad kul att ha pumpa i småkakor! Ser så gott ut (som vanligt)!
ReplyDeleteJa, det blir gott! Tack!
DeleteVad gott det ser ut med glass mellan kakorna! Vad duktig som hinner baka så ofta:) Kram
ReplyDeleteTack Helena! Kram
DeleteVad spännande! Jag har köpt hem en pumpa som jag tänker baka pumpapaj av, men detta bar ju ett annat alternativ klart.
ReplyDeleteKram
Pumpapaj låter gott också! Lycka till, kram!
Delete