I bake my own hamburger buns and this is one of the favorites! High and airy, not dense! They are slightly sweet to the taste, but you can easily reduce the amount of sugar. And it does not take long at all to bake them. Make the dough, shape into bread and let rise 10 minutes and then into the oven. Done!
Hamburger Buns
2 tbsp dry yeast
2,5 dl water
(42°)
0,5 dl vegetable
oil
2 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
4-4,5 dl wheat
flour
3-4 dl wholewheat
flour
Dissolve yeast in
warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt and
enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with
machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball. Place on baking
sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at
220° for 8-10 minutes or until golden brown.
Hamburgerbröd
2 msk torrjäst
2,5 dl vatten (42
°)
0,5 dl
vegetabilisk olja
2 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
4-4,5 dl vetemjöl
3-4 dl fullkornsmjöl
Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg,
salt och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter,
för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll.
Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10
minuter. Grädda i 220 ° för 8-10 minuter eller tills gyllenbruna.
33 Comments
The hamburger buns only rest for 10 mins to bake? ~ amazing!
ReplyDeleteYes, it's really amazing :)
Deleteyummyyyy<3
ReplyDeleteVilket bra recept, ska jag försöka komma i håg. Jag gör ju annars alltid Foccaciabröd till hamburgarna.
ReplyDeleteKram
Tack Malin! Kram
DeleteFina bröd, gillar!:)
ReplyDeleteTack så mycket Lisa!
DeleteVilka fina! Ser helt perfekta ut. Och är det snabba bröd också, då är det full pott!
ReplyDeleteTack Kim! Och ja, de här fixar man snabbt :)
DeleteÅååå, så härligt fina hamburgerbröd du gjort!
ReplyDeleteTack, för att du hälsar på så ofta fast det är så långt mellan oss!
Kram!
Tack så mycket! Ja, det är alltid roligt att hälsa på :) Kram
DeleteVilka fina hamburgerbröd du bakat. Har faktiskt aldrig gjort mina själva... varför har jag inte tänkt på detta liksom? Gärna med mycket sesamfrön på då :) Kram vännen!
ReplyDeleteTack Amy! Sesamfrön ger verkligen en god smak till brödet! Kram
DeleteBlir nog att testa ditt bröd till helgen då vi nog tar sista grillningen, kycklingburgare;)
ReplyDeleteHa en skön söndag
Kram
Roligt om du vill testa receptet :) Tack det samma, kram!
DeleteKan inte bli annat än snygga burgare med dom bröden! Ett recept som jag definitivt ska prova!
ReplyDeleteHa en bra söndag, kram :)
Tack Eija! Roligt om du vill prova! Ha en fin söndag du också, kram!
DeleteAtt göra sina egna hamburgarbröd är ändå bäst, men jag skulle aldrig få min son till att äta hemmagjorda hamburgarbröd. Det ska vara köpta. (Han är lite svår i maten....)
ReplyDeleteMen jag skulle tro att han kanske kunde godkänna dessa, för de är luftiga och lite söta :)
DeleteSå snygga du fick till dom, perfekt runda! Receptet gillar vi skarpt, snabbt in i ugnen är vår melodi:)
ReplyDeleteTack! Ja, det är ett väldigt praktiskt recept :)
DeleteJag har också gjort hamburgerbröd ibland men dessa ska jag nog ta och prova:)
ReplyDeleteHa det fint!
Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se
Roligt, hoppas du gillar dem lika mycket som vi gör :) Kram
DeleteVilka Perfekta hamburgerbröd och jisses vad snabbt de går att baka. De här receptet måste sparas till nästa gång det vankas hamburgare!
ReplyDeleteIkväll har jag haft kalas och bjöd bl.a. på dina goda cookies. De var omtyckta:))
Tack :) Ja, testa dem gärna. Roligt att ni gillade dem!
DeleteMåste prov baka dessa......
ReplyDeleteJa, roligt om du testar receptet!
DeleteOj, nu snackar vi snabbakat! Bröden ser jättefina ut. Jag måste testa dem.
ReplyDeleteTack! Ja, det går fort här :) Testa gärna!
DeleteOletpa leiponut tosi nätit ja tasaiset sämpylät. Itse tykkään juuri sellaisista sämpylöistä, joissa on hieman makeuttakin. Kivat myös nuo pihvit.:)
ReplyDeleteKiitos, olivat kyllä hyviä!
DeleteHej!
ReplyDeleteJag gjorde nu precis dessa bröd, dom är i ugnen. Men ett tips när det gäller torrjäst. Så skall man blanda torrjäst och mjöl för att jästen skall vakna. När det gäller mjöl så mät upp det i ett halvt liter mått och ta en gaffel och rör runt lite. Åå så sätt får du bort mjölklumpar och ta sedan och kolla hur mycket mer mjöl du har fått. Tips när det gäller snabb bullar gör dem enligt recept men låt dem inte jäsa förens i ugnen. Sätt in dem i kall ugn och täck över med folie till ugnen är varm. Sedan tar du bort folket och låter brödet få fin färg. Goda bullar får du då. Jag brukar ställa klockan på 35 min då har jag räknat från kall ugn
Did anyone actually try this recpie? I did... This was the worst ever buns I've made. Save your money, your time and the planet - don't bake these buns!
ReplyDeleteI've you are in such a hurry to make burgers, make another dish instead. No one wants to eat the burgers anyway.