Sunday, October 21, 2012

Hamburger Buns - easy and quick

Jag bakar mina hamburgerbröd själv och här är en av favoriterna! Höga och luftiga, inte kompakta! De är en aning söta till smaken, men man kan bra minska på sockermängden. Och så tar det inte alls länge att baka dessa. Sväng ihop degen, forma till bröd och låt jäsa 10 minuter och sedan in i ugnen. Klart!

I bake my own hamburger buns and this is one of the favorites! High and airy, not dense! They are slightly sweet to the taste, but you can easily reduce the amount of sugar. And it does not take long at all to bake them. Make the dough, shape into bread and let rise 10 minutes and then into the oven. Done!



Hamburger Buns

2 tbsp dry yeast
2,5 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
2 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
4-4,5 dl wheat flour
3-4 dl wholewheat flour

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.

 

Hamburgerbröd

2 msk torrjäst
2,5 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
2 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
4-4,5 dl vetemjöl
3-4 dl fullkornsmjöl

Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° för 8-10 minuter eller tills gyllenbruna.

32 comments:

  1. The hamburger buns only rest for 10 mins to bake? ~ amazing!

    ReplyDelete
  2. Vilket bra recept, ska jag försöka komma i håg. Jag gör ju annars alltid Foccaciabröd till hamburgarna.

    Kram

    ReplyDelete
  3. Vilka fina! Ser helt perfekta ut. Och är det snabba bröd också, då är det full pott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Kim! Och ja, de här fixar man snabbt :)

      Delete
  4. Åååå, så härligt fina hamburgerbröd du gjort!
    Tack, för att du hälsar på så ofta fast det är så långt mellan oss!
    Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ja, det är alltid roligt att hälsa på :) Kram

      Delete
  5. Vilka fina hamburgerbröd du bakat. Har faktiskt aldrig gjort mina själva... varför har jag inte tänkt på detta liksom? Gärna med mycket sesamfrön på då :) Kram vännen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Sesamfrön ger verkligen en god smak till brödet! Kram

      Delete
  6. Blir nog att testa ditt bröd till helgen då vi nog tar sista grillningen, kycklingburgare;)
    Ha en skön söndag
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt om du vill testa receptet :) Tack det samma, kram!

      Delete
  7. Kan inte bli annat än snygga burgare med dom bröden! Ett recept som jag definitivt ska prova!
    Ha en bra söndag, kram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Eija! Roligt om du vill prova! Ha en fin söndag du också, kram!

      Delete
  8. Att göra sina egna hamburgarbröd är ändå bäst, men jag skulle aldrig få min son till att äta hemmagjorda hamburgarbröd. Det ska vara köpta. (Han är lite svår i maten....)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men jag skulle tro att han kanske kunde godkänna dessa, för de är luftiga och lite söta :)

      Delete
  9. Så snygga du fick till dom, perfekt runda! Receptet gillar vi skarpt, snabbt in i ugnen är vår melodi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, det är ett väldigt praktiskt recept :)

      Delete
  10. Jag har också gjort hamburgerbröd ibland men dessa ska jag nog ta och prova:)
    Ha det fint!
    Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt, hoppas du gillar dem lika mycket som vi gör :) Kram

      Delete
  11. Vilka Perfekta hamburgerbröd och jisses vad snabbt de går att baka. De här receptet måste sparas till nästa gång det vankas hamburgare!

    Ikväll har jag haft kalas och bjöd bl.a. på dina goda cookies. De var omtyckta:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, testa dem gärna. Roligt att ni gillade dem!

      Delete
  12. Oj, nu snackar vi snabbakat! Bröden ser jättefina ut. Jag måste testa dem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, det går fort här :) Testa gärna!

      Delete
  13. Oletpa leiponut tosi nätit ja tasaiset sämpylät. Itse tykkään juuri sellaisista sämpylöistä, joissa on hieman makeuttakin. Kivat myös nuo pihvit.:)

    ReplyDelete