Jag bakar mina hamburgerbröd själv och här är en av favoriterna! Höga och luftiga, inte kompakta! De är en aning söta till smaken, men man kan bra minska på sockermängden. Och så tar det inte alls länge att baka dessa. Sväng ihop degen, forma till bröd och låt jäsa 10 minuter och sedan in i ugnen. Klart!

I bake my own hamburger buns and this is one of the favorites! High and airy, not dense! They are slightly sweet to the taste, but you can easily reduce the amount of sugar. And it does not take long at all to bake them. Make the dough, shape into bread and let rise 10 minutes and then into the oven. Done!



Hamburger Buns

2 tbsp dry yeast
2,5 dl water (42°)
0,5 dl vegetable oil
2 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
4-4,5 dl wheat flour
3-4 dl wholewheat flour

Dissolve yeast in warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.

 

Hamburgerbröd

2 msk torrjäst
2,5 dl vatten (42 °)
0,5 dl vegetabilisk olja
2 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
4-4,5 dl vetemjöl
3-4 dl fullkornsmjöl

Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg, salt och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° för 8-10 minuter eller tills gyllenbruna.