To vary myself, I made a closed pie with the filling inside the dough. It made a filling of ricotta, sundried tomato and fresh basil. I have no direct measurements for the filling, because I just mixed the ingredients together, taste as you go.
Ricotta-soltorkad
tomatpirog
1,5 dl olivolja
1,5 dl vatten
2
msk citronsaft
0,5
tsk salt
ca
5 dl vetemjöl
ca
2 dl rågmjöl
ricotta
soltorkad tomat
lök
vitlök
färsk basilika
parmesanost
salt
peppar
äggula
Blanda
olivolja, vatten och citronsaft. Tillsätt salt och mjöl tills degen lossnar
från skålkanterna. Låt degen vila i kylskåp medan du gör fyllningen.
Blanda
ingredienserna till fyllningen med en handmixer. Krydda efter smak.
Kavla
ut degen till en tunn rektangulär platta på bakplåtspapper. Bred ut fyllning
mitt på degen och strö ost ovanpå. Lyft degen från sidorna mot mitten, så att
fyllningen täcks in. Vänd om, så att sömmen blir under pajen. Pensla ytan med
ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 200 graders ugn i cirka 30 minuter eller
tills pajens yta har en vacker brun färg.
Closed Ricotta-Sundried Tomato Pie
1,5 dl olive oil
1,5
dl water
2
tsp lemon juice
0,5
tsk salt
5
dl wheat flour
2
dl rye flour
ricotta
sundried
tomatoes
onion
garlic
fresh
basil
parmesan
cheese
salt
pepper
egg
yolk
Mix
olive oil, water and lemon juice. Add the salt and flour until the dough loosens
from the edges of the bowl. Leave the dough to rest in the fridge while you
prepare the filling.
Mix
the ingredients for the filling with a handmixer. Season to taste.
Roll
out the dough into a thin rectangular plate on a baking sheet. Spread the
filling in the center of the dough and sprinkle cheese on top. Lift dough from
the sides towards the center, so that the filling is covered. Turn around so
that the seam is turned down. Brush the surface with egg and sprinkle with
sunflower seeds. Bake in 200 degree oven for about 30 minutes or until the
surface of the pie has a beautiful brown color.
22 Comments
This looks yummy and healthy. May I know where did you get the sundried tomatoes? I've been looking for it quite sometime.
ReplyDeleteThanks Ann! I buy the sundried tomatoes from Marks&Spencer or Liang Court (Meidi-Ya).
DeleteDet där såg verkligen jättegott ut! Piroger som är så gott och den där fyllningen lät toppen :)
ReplyDeleteTack så mycket Johanna!
DeleteDet ser väldigt gott ut! Och fyllningen verkar god och krämig!
ReplyDeleteTack och fyllningen är så god!
DeleteSå annorlunda och gott det låter med en sådan här pirog, mums. Kram!
ReplyDeleteJa, Amy den är verkligen god! Kram
DeleteThese look absolutely gorgeous! Wonderful shots
ReplyDeleteThank you very much!
Deleteåh va spännande dessa ser ut och vara,mums.
ReplyDeleteBrukar oxå höfta,brukar alltid bli bra då
Tack :)
DeleteVery filling an satisfying looking pie!
ReplyDeleteThanks! It's really delicious!
DeleteMMMMMMMM,...What a superb creation! It is nearly like a calzone! Yummm!
ReplyDeleteThis evening, I have made your chickpea & spinach burgers & my hubby & I loved them so much: so good, so tasty!
Thank you! I'm glad you made the burgers, and liked them :) Thanks!
DeleteDet var en annorlunda pirog! Den måste vara god med ost och soltorkade tomater...mums! Kra,
ReplyDeleteJa, pirogen är mycket god! Kram
DeleteDet är så kul att läsa din blogg för den är full av för mig helt nya rätter och bakverk. Tack för det!
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin, jag blir så glad att du tycker så! Kram
DeleteGorgeous. bliver lekkersulten nu :)
ReplyDeleteTack :)
Delete