Det Gröna Skafferiet has beetroot as the theme of the season's best. I chose to make hummus on beetroot. Hummus goes well as a side dish or why not use it to dip tortilla chips in. Colorful and good!
Beetroot Hummus
400 g beetroot,
cooked and chopped
400 g chickpeas
1-2 garlic
cloves, chopped
1 tbsp tahini
1 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
salt
pepper
Place the
beetroot, chickpeas, garlic, tahini and lemon juice in a food processor. With
the motor running, add the oil until mixture is thick and smooth. Season well.
Rödbetshummus
400 g rödbeta,
kokt och hackad
400 g kikärter
1-2
vitlöksklyftor, hackad
1 msk tahini
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt
peppar
Lägg rödbeta,
kikärter, vitlök, tahini och citronsaft i en matberedare. Med motorn på,
tillsätt olja tills blandningen är tjock och smidig. Salta och peppra enligt smak.
26 Comments
Vilken läcker färg!!!Vekrkar passa alldeles utmärk till maträtten!!
ReplyDeleteTack och färgen är verkligen fin!
DeleteJag älskar ju hummus men är ju som sagt inte så förtjust i rödbetor. Men det blir ju sagolikt vackert!
ReplyDeleteTack! Vanlig hummus är ju riktigt gott det med :)
DeleteWow, det här var verkligen inspirerande! Jag har lite rödbetor som jag funderat på vad jag skall göra av. Tack för tipset! Och dina bilder är (som vanligt) alldeles underbara...
ReplyDeleteTack så mycket för dina fina ord!
DeleteWow vilket recept! låter nyttigt med rödbetor i och vilken färg!
ReplyDeletekram Nilla
Tack Nilla! Ja, nyttigt och gott :) Kram
DeleteSnyggt!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMmm.. Goda och spannande recept som vanligt. Detta maste jag helt klart testa :)!
ReplyDeleteTack Julia! Ja, testa gärna!
DeleteOj vad fint! Fantastiskt vilken färg, rödbetor är verkliga färgbomber. Kreativt!
ReplyDeletekram
Ja, färgen är vacker! Tack och kram!
DeleteWow, so striking! What a lovely idea!
ReplyDeleteThanks Joanne!
DeleteDet ser väldigt friskt ut med den röda och härliga färgen. Spännande variant av humus!
ReplyDeleteTack! Jag mår bättre men var tvungen att vara hemma från jobbet idag också. Nu är jag ledig till måndag. Skönt att hinna piggna till ordentligt.Kram
Tack Helena och färgen blir man glad av :) Kram
DeleteHoppas du blir helt frisk nu under helgen!
Färgen, love it!
ReplyDeleteThanks Amy :)
DeleteDu det där var den snyggaste hummus jag någonsin sett!
ReplyDeleteTack :)
DeleteVilken rolig ide :)
ReplyDeleteÅh gud vilken härlig färg den har! Måste testa bara för att den var så fin haha! Men såklart säkert jättegod också :)
ReplyDeleteTack Jenny! Ja, den är både god och vacker!
DeleteLucky me I came across your website by chance
ReplyDeletehttp://www.kuwait.prokr.net/