Hos Det Gröna Skafferiet är rödbeta temat i säsongen bästa. Jag valde att göra hummus på rödbeta. Hummus passar bra till sidan om en maträtt eller varför inte använda den till att dippa tortillachips i. Färggrann och god!

Det Gröna Skafferiet has beetroot as the theme of the season's best. I chose to make hummus on beetroot. Hummus goes well as a side dish or why not use it to dip tortilla chips in. Colorful and good!


Beetroot Hummus

400 g beetroot, cooked and chopped
400 g chickpeas
1-2 garlic cloves, chopped
1 tbsp tahini
1 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
salt
pepper

Place the beetroot, chickpeas, garlic, tahini and lemon juice in a food processor. With the motor running, add the oil until mixture is thick and smooth. Season well.


Rödbetshummus

400 g rödbeta, kokt och hackad
400 g kikärter
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 msk tahini
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt
peppar

Lägg rödbeta, kikärter, vitlök, tahini och citronsaft i en matberedare. Med motorn på, tillsätt olja tills blandningen är tjock och smidig. Salta och peppra enligt smak.