Thursday, October 18, 2012

Beetroot Hummus

Hos Det Gröna Skafferiet är rödbeta temat i säsongen bästa. Jag valde att göra hummus på rödbeta. Hummus passar bra till sidan om en maträtt eller varför inte använda den till att dippa tortillachips i. Färggrann och god!

Det Gröna Skafferiet has beetroot as the theme of the season's best. I chose to make hummus on beetroot. Hummus goes well as a side dish or why not use it to dip tortilla chips in. Colorful and good!


Beetroot Hummus

400 g beetroot, cooked and chopped
400 g chickpeas
1-2 garlic cloves, chopped
1 tbsp tahini
1 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
salt
pepper

Place the beetroot, chickpeas, garlic, tahini and lemon juice in a food processor. With the motor running, add the oil until mixture is thick and smooth. Season well.


Rödbetshummus

400 g rödbeta, kokt och hackad
400 g kikärter
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 msk tahini
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt
peppar

Lägg rödbeta, kikärter, vitlök, tahini och citronsaft i en matberedare. Med motorn på, tillsätt olja tills blandningen är tjock och smidig. Salta och peppra enligt smak.


29 comments:

  1. Vilken läcker färg!!!Vekrkar passa alldeles utmärk till maträtten!!

    ReplyDelete
  2. Jag älskar ju hummus men är ju som sagt inte så förtjust i rödbetor. Men det blir ju sagolikt vackert!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Vanlig hummus är ju riktigt gott det med :)

      Delete
  3. Wow, det här var verkligen inspirerande! Jag har lite rödbetor som jag funderat på vad jag skall göra av. Tack för tipset! Och dina bilder är (som vanligt) alldeles underbara...

    ReplyDelete
  4. Wow vilket recept! låter nyttigt med rödbetor i och vilken färg!
    kram Nilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Nilla! Ja, nyttigt och gott :) Kram

      Delete
  5. Mmm.. Goda och spannande recept som vanligt. Detta maste jag helt klart testa :)!

    ReplyDelete
  6. Oj vad fint! Fantastiskt vilken färg, rödbetor är verkliga färgbomber. Kreativt!

    kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, färgen är vacker! Tack och kram!

      Delete
  7. Wow, so striking! What a lovely idea!

    ReplyDelete
  8. Det ser väldigt friskt ut med den röda och härliga färgen. Spännande variant av humus!

    Tack! Jag mår bättre men var tvungen att vara hemma från jobbet idag också. Nu är jag ledig till måndag. Skönt att hinna piggna till ordentligt.Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena och färgen blir man glad av :) Kram
      Hoppas du blir helt frisk nu under helgen!

      Delete
  9. Du det där var den snyggaste hummus jag någonsin sett!

    ReplyDelete
  10. Åh gud vilken härlig färg den har! Måste testa bara för att den var så fin haha! Men såklart säkert jättegod också :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Jenny! Ja, den är både god och vacker!

      Delete