Det här är en mjuk kaka, som får sin sötma endast från banan och dadel. Passar bra som mellanmål, då man behöver få snabbt energi och dessa är ju hälsosamma också. Enkla att baka och jag förvarar mina i kylskåp. Dessa är mitt bidrag till oktoberutmaningen hos Dagmar's Kitchen med temat: nyttifiera ett bakverk.

Vill du veta mera om bananens historia, olika typer och vilka hälsofördelar banan har då skall du läsa denna artikel.

This is a soft cookie, which gets its sweetness only from the banana and dates. It's a great snack when you need to get energy fast and they're healthy too. Simple to bake and I keep mine in the fridge. These are my contribution to the October challenge at Dagmar's Kitchen with the theme: make a healthier baked goodie.

If you want to know more about the history of banana, different types and health benefits you should read this article.



Banan-Dadel Cookies

1 banan, mosad
1,5 dl havregryn
1 dl dadlar, hackade
5 tsk kokosolja
en skvätt vaniljextrakt

Blanda alla ingredienser och klicka teskedstora högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader ca 15 minuter.

 

Banana-Date Cookies

1 banana, mashed
1,5 dl rolled oats
1 dl dates, chopped
5 tsp coconut oil
a dash of vanilla extract

Mix all ingredients and click teaspoon-sized mounds of batter on a parchment paper lined plate. Bake at 175 degrees for about 15 minutes.