Det här är en mjuk kaka, som fÃ¥r sin sötma endast frÃ¥n banan och dadel. Passar bra som mellanmÃ¥l, dÃ¥ man behöver fÃ¥ snabbt energi och dessa är ju hälsosamma ocksÃ¥. Enkla att baka och jag förvarar mina i kylskÃ¥p. Dessa är mitt bidrag till oktoberutmaningen hos Dagmar's Kitchen med temat: nyttifiera ett bakverk.

Vill du veta mera om bananens historia, olika typer och vilka hälsofördelar banan har då skall du läsa denna artikel.

This is a soft cookie, which gets its sweetness only from the banana and dates. It's a great snack when you need to get energy fast and they're healthy too. Simple to bake and I keep mine in the fridge. These are my contribution to the October challenge at Dagmar's Kitchen with the theme: make a healthier baked goodie.

If you want to know more about the history of banana, different types and health benefits you should read this article.



Banan-Dadel Cookies

1 banan, mosad
1,5 dl havregryn
1 dl dadlar, hackade
5 tsk kokosolja
en skvätt vaniljextrakt

Blanda alla ingredienser och klicka teskedstora högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 grader ca 15 minuter.

 

Banana-Date Cookies

1 banana, mashed
1,5 dl rolled oats
1 dl dates, chopped
5 tsp coconut oil
a dash of vanilla extract

Mix all ingredients and click teaspoon-sized mounds of batter on a parchment paper lined plate. Bake at 175 degrees for about 15 minutes.