Today, I giving you a recipe for a good and tasty quiche that contains spinach, artichoke and sundried tomato. I baked mine in a loaf pan, but use a round dish if you want. This is good to serve at a buffet.
Spenat-Kronärtskockapaj
3,5 dl mjöl (fullkorns- och rågmjöl)
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk/vatten
0,5 tsk salt
1 burk kronärtskocka
2 nävar färsk spenat
soltorkad tomat, hackad
lök, hackad fint
vitlök, hackad fint
2 ägg
2 dl sojagrädde
1 dl riven ost
salt
peppar
Blanda alla ingredienser till pajbotten. Tryck degen i en pajform och ställ åt sidan. Hacka spenaten och kronärstskockorna och blanda dem tillsammans med den soltorkade tomaten, löken och vitlöken. Fyll botten med blandningen. Blanda ägg, grädde och ost. Krydda. Häll över fyllningen och grädda i 200 graders ugn ca 30 minuter.
Spinach-Artichoke Quiche
3.5 dl flour (wholemeal and rye flour)
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk / water
0,5 tsp salt
1 can of artichoke
2 handfuls of fresh spinach
sundried tomatoes, chopped
onion, chopped finely
garlic, chopped finely
2 eggs
2 dl soy cream
1 dl grated cheese
salt
pepper
Mix all the ingredients for the pie crust. Press the dough into a pie dish and set aside. Chop the spinach and artichokes and mix them together with the sundried tomato, onion and garlic. Fill the crust with the mixture. Mix the eggs, cream and cheese. Season to taste. Pour over the filling and bake in 200 degree oven for about 30 minutes.
33 Comments
Lika suktande som vanligt.... Mums!
ReplyDeleteTack så mycket Camilla!
DeleteIhanat ainekset!:) Pitäisi itsekin leipoa vaihteeksi jotain tällaista suolaista, kun nyt on tullut tehtyä vain makeita piirakoita.
ReplyDeleteMukavaa viikonloppua!:)
Kiitos! Suolaiset piirakat ovat myös hyviä :) Mukavaa viikoloppua!
DeleteVad gott det låter med kronärtskockor och spenat i paj!
ReplyDeleteTack :)
DeleteI'll take an order of this for lunch please! It looks delicious and unique!
ReplyDeleteThank you Chris :)
DeleteJa, avokado som pålägg är så himla gott :D Ha en fin fredag du också!
ReplyDeleteTack det samma!
DeleteLåter gott det där:) trevlig helg på dig!
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Trevlig helg och kram!
Deletetack så mkt :)
ReplyDelete:)
DeleteThough I never combined spinach and artichoke together, the combination sounds pretty delicious.
ReplyDeleteThanks! And yes, they go well together!
DeleteMen hjälp så gott det låter! Trevlig helg på dig =)
ReplyDeleteTack så mycket! Glad helg!
Deletesv: Ja det blev väldigt gott! :)
ReplyDeleteI bet this tastes heavenly with all those delicious ingredients you have in there!Lack of time is the reason I haven't written to you for such a long time...I hope you are fine,dear!
ReplyDeleteTake care!Kisses from Greece!
Thanks! I understand, sometimes you just don't have the time! Take care!
DeleteVad gott med vegetarisk paj! Jag brukar också göra en liknande pajdeg och tycker den blir väldigt bra! Paj är bra att äta både varm och kall. Perfekt om man har en bit över i kylskåpet:)
ReplyDeleteSv; Tack! Mammas bästa sylt smakar alltid gott:)
Ha en trevlig helg! Kram
Ja, så är det! Ha en fin helg, kram!
DeleteVilka goda ingredienser...och vad smart att ha i en brödform. Det har jag aldrig tänkt på!!
ReplyDeleteJag tycker väldigt mycket om kronärtskocka men har lite svårt att få in det i min matlagning. Det här recepter ser supergott ut! Pajer är ju så bra mat såhär på hösten och dessutom för att bunkra lyxiga matlådor. Tack än en gång för bra recepttips!
ReplyDeleteTack Sanna och roligt att du gillar receptet!
DeleteÅh så gott, älskar både spenat och kronärtskocka, måste prova någon gång :D
ReplyDeleteTack :)
DeleteVilken härlig paj spännande med kronärtskocka använder det sällan :)
ReplyDeleteSer verkligen supersmaskigt ut ! Kram :)
ReplyDeleteTack Eija! Kram
DeleteNu vattnas det i munnen och jag är ändå mätt... Väldigt gott ser det ut!
ReplyDelete:) Tack Katarina!
Delete