Friday, September 28, 2012

Spinach-Artichoke Quiche


Idag bjuder jag på en god och smakrik paj som innehåller spenat, kronärtskocka och soltorkad tomat. Jag bakade min i en brödform, men ta en rund form om du vill. Det här är en god bjudmat.

Today, I giving you a recipe for a good and tasty quiche that contains spinach, artichoke and sundried tomato. I baked mine in a loaf pan, but use a round dish if you want. This is good to serve at a buffet.


Spenat-Kronärtskockapaj

3,5 dl mjöl (fullkorns- och rågmjöl)
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk/vatten
0,5 tsk salt

1 burk kronärtskocka
2 nävar färsk spenat
soltorkad tomat, hackad
lök, hackad fint
vitlök, hackad fint
2 ägg
2 dl sojagrädde
1 dl riven ost
salt
peppar

Blanda alla ingredienser till pajbotten. Tryck degen i en pajform och ställ åt sidan. Hacka spenaten och kronärstskockorna och blanda dem tillsammans med den soltorkade tomaten, löken och vitlöken. Fyll botten med blandningen. Blanda ägg, grädde och ost. Krydda. Häll över fyllningen och grädda i 200 graders ugn ca 30 minuter.

 

Spinach-Artichoke Quiche

3.5 dl flour (wholemeal and rye flour)
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk / water
0,5 tsp salt

1 can of artichoke
2 handfuls of fresh spinach
sundried tomatoes, chopped
onion, chopped finely
garlic, chopped finely
2 eggs
2 dl soy cream
1 dl grated cheese
salt
pepper

Mix all the ingredients for the pie crust. Press the dough into a pie dish and set aside. Chop the spinach and artichokes and mix them together with the sundried tomato, onion and garlic. Fill the crust with the mixture. Mix the eggs, cream and cheese. Season to taste. Pour over the filling and bake in 200 degree oven for about 30 minutes.

36 comments:

  1. Ihanat ainekset!:) Pitäisi itsekin leipoa vaihteeksi jotain tällaista suolaista, kun nyt on tullut tehtyä vain makeita piirakoita.

    Mukavaa viikonloppua!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Suolaiset piirakat ovat myös hyviä :) Mukavaa viikoloppua!

      Delete
  2. Vad gott det låter med kronärtskockor och spenat i paj!

    ReplyDelete
  3. I'll take an order of this for lunch please! It looks delicious and unique!

    ReplyDelete
  4. Ja, avokado som pålägg är så himla gott :D Ha en fin fredag du också!

    ReplyDelete
  5. Låter gott det där:) trevlig helg på dig!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  6. Though I never combined spinach and artichoke together, the combination sounds pretty delicious.

    ReplyDelete
  7. Men hjälp så gott det låter! Trevlig helg på dig =)

    ReplyDelete
  8. I bet this tastes heavenly with all those delicious ingredients you have in there!Lack of time is the reason I haven't written to you for such a long time...I hope you are fine,dear!
    Take care!Kisses from Greece!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! I understand, sometimes you just don't have the time! Take care!

      Delete
  9. Vad gott med vegetarisk paj! Jag brukar också göra en liknande pajdeg och tycker den blir väldigt bra! Paj är bra att äta både varm och kall. Perfekt om man har en bit över i kylskåpet:)

    Sv; Tack! Mammas bästa sylt smakar alltid gott:)

    Ha en trevlig helg! Kram

    ReplyDelete
  10. Vilka goda ingredienser...och vad smart att ha i en brödform. Det har jag aldrig tänkt på!!

    ReplyDelete
  11. Jag tycker väldigt mycket om kronärtskocka men har lite svårt att få in det i min matlagning. Det här recepter ser supergott ut! Pajer är ju så bra mat såhär på hösten och dessutom för att bunkra lyxiga matlådor. Tack än en gång för bra recepttips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sanna och roligt att du gillar receptet!

      Delete
  12. Åh så gott, älskar både spenat och kronärtskocka, måste prova någon gång :D

    ReplyDelete
  13. Vilken härlig paj spännande med kronärtskocka använder det sällan :)

    ReplyDelete
  14. Ser verkligen supersmaskigt ut ! Kram :)

    ReplyDelete
  15. Nu vattnas det i munnen och jag är ändå mätt... Väldigt gott ser det ut!

    ReplyDelete