Healthier twist on waffles with coarser flour, grated carrot, seeds and oats. We ate the waffles with roasted vegetables and creme fraiche.
Saltiga Våfflor med Morot
4st
¾ dl fullkornsmjöl
¾ dl bovetemjöl
0,5 dl råggryn
2 msk solrosfrön
1 morot, riven fint
0,5 msk bakpulver
1 dl riven ost
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
0,5 dl gräddfil
1 ägg
Blanda ägg, mjölk, gräddfil och rör sedan ner resterande ingredienser. Låt stå 20 minuter. Grädda i våffeljärn.
Savory Waffles with Carrot
4 pc
¾ dl wholemeal flour
¾ dl buckwheat flour
0,5 dl rye oats
2 tbsp sunflower seeds
1 carrot, finely grated
0,5 tbsp baking powder
1 dl grated cheese
0,5 tsp salt
2 dl milk
0,5 dl sour cream
1 egg
Mix eggs, milk, sour cream, then stir in remaining ingredients. Let stand 20 minutes. Bake in waffle iron.
30 Comments
Ugnsrostade grönasaker är ju bara såå gott!
ReplyDeleteJavisst är det!
DeleteOj va goda de måste vara!:)
ReplyDeleteJa, de är mycket goda :)
DeleteMåste. köpa. våffeljärn. Nu.
ReplyDeleteJa. det. måste. du. :)
DeleteSÅ gott det ser ut med de ugnsrostade grönsakerna inuti!! Mums!
ReplyDeleteTack så mycket Sonja! Gott var det!
DeleteMen gud så gott det ser ut!!
ReplyDeleteTack :)
DeleteÅh är det något jag vill ha till köksmaskin-samlingen så är det just ett belgiskt våffeljärn :D Mumms!
ReplyDeleteJa, det blir fint resultat med belgiskt våffeljärn :)
DeleteI've never seen waffles used this way. It really is a great idea. I hope you are having a good day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks Mary!
DeleteSer verkligen såååå gott ut! Underbara bilder :) Kram från mej...
ReplyDeleteTack Eija och de är riktigt goda :) Kram
DeleteÅh vad gott! Belgiska våfflor tycker jag är godare än svenska!
ReplyDeleteJa, de är mycket goda :)
DeleteVad gott med lite matigare våfflor! Kram
ReplyDeleteDet tycker jag också! Kram
DeleteÄntligen någon som har förstått att matvåfflor är godast. Jag gillar inte våfflor med sött, men med creme fraiche - o la la! Kram!
ReplyDeleteHaha, ja!! Kram
DeleteDet där receptet måste jag spara - nu när jag blivit med våffeljärn :-)
ReplyDeleteGrattis till våffeljärnet!
DeleteHärligt alternativ med grövre mjöl och frön, nyttigt och gott - en oslagbar kombo fina vännen kramar!
ReplyDeleteTack Amy! Ja, nyttigt är trevligt! Kram
DeleteJag har gått och spanat på ett sånt där våffeljärn som gör belgiska våfflor... det här blogginlägget tog mig ett steg närmare köp. Man blir ju suktad!
ReplyDeleteJa, snart har du väffeljärnet då :)
DeleteThis is such an interesting idea, I have to try it!
ReplyDeleteThanks Eri! Do try them!
Delete