These muffins contain both fresh raspberries and raspberry yogurt. They are moist and very delicious! The crumble on top is a nice addition.
Raspberry Yoghurt Crumble Muffins
380 g flour
370 g caster sugar
1 tsp vanilla sugar
0,5 tsp salt
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate of soda
380 g raspberry yoghurt
2 eggs
120 g butter, melted
250 g raspberries
crumble
75 g flour
65 g butter
50 g caster sugar
Preheat the oven to 170C. Line a 12-hole muffin tray with paper cases. Begin by making the crumble. Add all the ingredients in a bowl and rub in the butter until the mixture resembles breadcrumbs. Set aside.
Mix flour, sugar, vanilla sugar, salt, baking powder, bicarbonate of soda into a bowl and mix the ingredients together. Add the yoghurt and eggs to the flour mixture and beat until smooth.
Add the melted butter and whisk well to incorporate. Finally fold in the raspberries. Spoon the mixture into the cases, then sprinkle with the crumble mixture. Bake for 20-25 minutes.
Hallon-Yoghurt Smulmuffins
380 g mjöl
370 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
380 g hallonyoghurt
2 ägg
120 g smör, smält
250 g hallon
smul
75 g mjöl
65 g smör
50 g strösocker
Värm ugnen till 170C. Lägg muffinsformar i en 12-håls muffinsplåt. Börja med att göra smulet. Lägg alla ingredienser i en skål och gnid i smöret tills blandningen liknar brödsmulor. Ställ åt sidan.
35 Comments
Voi miten herkullisen näköistä!! Taidanpa kokeilla =)
ReplyDeleteKiitos! Toivottavasti pidät niistä!
DeleteÄr väldigt svag för muffins med crumble... Ser galet goda ut, precis jag velat ha till tiofikat i dag på jobbet.
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin! Jag gillar också crumble på muffins! Kram
DeleteDem såg riktigt goda ut!
ReplyDeleteÅhhh, kan du skicka över några kram Diana
ReplyDeleteJa, de är på kommande :) Kram
DeleteCrumble är så gott på muffins! Nästan så man bara vill äta toppen:-)
ReplyDeleteJa, precis :)
DeleteWow, måste prova att baka dessa, ser himmelskt goda ut!
ReplyDelete/Marina
Tack och ja, de är goda!
DeleteDe ser helt prfekta ut! Vad smart att använda dig av hallonyoghurt!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteLåter som fantastiskt goda muffins, en totalupplevelse! Har du möjligtvis någon över? Kram :)
ReplyDeleteTack Eija! Jag skickar en till dig :) Kram
DeleteSå himla gott! :)
ReplyDeleteTack!
DeleteOj oj, det här var något jag måste göra till helgen när kär vän kommer på besök;)
ReplyDeleteLät riktigt gott för en hallon & smulälskare.
Kram
Ja, de är goda och jag hoppas att ni gillar dem också! Kram
DeleteJa den är fantastisk. :) Speciellt på nyår! :)
ReplyDelete:)
Deleteåh de här ser ju otroligt goda,saftiga ut och ja så skulle vilja ha en just nu.
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteDe här blir perfekta när jag ska ha afternoon tea med mina kollegor om någon vecka! Tack för ett gott tips:)Kram
ReplyDeleteÅh, afternoon tea, en favorit! Ja, de här blir bra på bjudningen! Kram
DeleteSer riktigt frestande ut vännen, yum yum!
ReplyDeleteSmulet ovanpå ser otroligt gott ut! Jag älskar hallon och har lite i frysen - vilket sammanträffande! Kram!
ReplyDeleteJa, nu vet du vad du skall använda dina hallon till :) Kram
DeleteOj vad gott!! Den perfekta fredagsfikan:) men ser att jag måste köpa batteri till vågen, så jag slipper räkna om alla måtten.
ReplyDeleteHa det gott och trevlig helg!!
kram lisamaja
Ja, det är nog lättare att ha en våg och väldigt praktiskt också! Ha en fin helg, kram!
DeleteDessa ser SÅ goda ut! :D Länkade hit i mina fredagsfavoriter, här: http://www.thechocolatebox.se/2012/09/fredagsfavoriter-v-36.html
ReplyDeleteHoppas du får en bra helg! :)
Tack Kristin, så snällt av dig! Önskar dig en fin helg!
DeleteVilka godingar! Kan inte tänka mig annat än att dessa är ljuuvliga.
ReplyDeleteTack Maria :)
DeleteOi, miten herkullisen näköisiä.
ReplyDelete