Saturday, September 8, 2012

Raspberry Almond Cake


En god kaka med mandel och hallon! För att göra den lite finare kan man ha kolasås på toppen.

A delicious cake with almond and raspberries. If you want to make it a little bit fancier drizzle some caramel sauce on top.


Hallon-Mandelkaka

250 g smör, mjukt
275 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
250 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
125 g mald mandel
en nypa salt
300 hallon, färska eller frysta

topping
50 g mjöl
2 msk socker
30 g smör

Värm ugnen till 180C. Smörj en 22 cm bakform och lägg bakplåtspapper i botten och sidorna. Blanda ingredienserna för toppingen. Ställ åt sidan. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills krämigt. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje tillsats. Blanda i mjölet, mandelmjälet och salt. Bred smeten i formen och toppa med hallon. Strö överst toppingen. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.


Raspberry Almond Cake

250 g butter, softened
275 g caster sugar
1 tsk vanilla sugar
3 eggs
250 g flour
1,5 tsp baking powder
125 g ground almonds
a pinch of salt
300 raspberrries, fresh or frozen

topping
50 g flour
2 tbsp sugar
30 g butter

Preheta oven to 180C. Grease a 22 cm cake tin and line base and sides with baking paper. Combine the ingredients for the topping. Set aside. Beat butter, sugar and vanilla sugar together until creamy. Add the eggs one at a time, beating well after each addition. Fold in the flour, ground almonds and salt. Spread into the tin and top with raspberries. Sprinkle with the topping. Bake in the oven for about 60 minutes.


28 comments:

  1. Vilken god kaka! :) Vad skönt att det iaf finns en till på jorden som inte gillar chokladglass, jag får alltid höra att jag är knäpp när jag säger det. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, jag har aldrig riktigt tyckt om chokladglass, men vaniljglass med chokladsås är gott :)

      Delete
  2. Vilken god kaka! Ser festligt ut med kolasåsen på:) Jag ska bjuda några på fika där en inte tål mandel. Tror du denna kaka går bra att baka utan mandel och ersätta med mjöl istället?
    Ha en skön helg! Kam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, du kan nog använda bara mjöl också! Lycka till! Kram

      Delete
  3. mmmm en kaka i min smak,jösses med kola så blir de ännu farligare

    ReplyDelete
  4. Hallon och kola är en kombo som borde få nobelpriset i mat om det fanns. Suverän kaka som jag nog måste provbaka en dag. Ha en fin helg! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de passar fint ihop! Kram och en fin helg till dig också!

      Delete
  5. Gud så gott et ser ut! Jag gjorde faktiskt själv sockerfri kolasås för första gången igår, vilket gick överraskande bra!

    ReplyDelete
  6. Men vad du läskas. Det ena bakverket smarrigare än det andra, mums!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  7. riktigt fin ser den ut, och god låter den - precis i vanlig ordning:)

    ReplyDelete
  8. Oj vad gott! Synd att man inte kan slicka på dataskärmen. ;-)

    ReplyDelete
  9. Mmmm, yummie vännen. Du bjuder på mycket gott nu... får nog ha förbud att titta in hos dig efter kl 22 på kvällen! ;) Kram!

    ReplyDelete
  10. Mmm, så gott det ser ut. Vad mycket härligt du har gjort med hallon! Mandelmjöl är min favorit just nu också! Stor Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Linda! Jag gillar mandelmjöl också! Kram

      Delete
  11. ÅH så smarrigt, mandel passar ju så bra till bärkakor och pajer :D

    ReplyDelete