A tasty pie rich in protein with tomato and cheese topping instead of egg-milk-cheese topping. Serve with a good salad.
Paj med soja och grönsaker
1 dl havregryn
2 dl fullkornsmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl olja
½ dl grekisk yoghurt
½ dl vatten
fyllning
1,5 dl sojakross
1,5 dl vatten / vegetarisk buljong
1 liten zucchini, i mindre bitar
1 paprika, i mindre bitar
ketchup
senap
sambal oelek
paprikakrydda
salt
peppar
tomat, i skivor
riven ost
tomat, i skivor
riven ost
Blanda de torra ingredienserna och rör i olja, yoghurt och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter. Blanda sojakross med kokande vatten och låt stå 5 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser till fyllningen och lägg på pajbottnet. Lägg på skivade tomater och riven ost. Grädda i 200 grader tills osten smält och fått en gyllene färg.
Quiche with Soy and Vegetables
1 dl oatmeal
2 dl wholemeal
flour
½ tsp baking powder
½ tsp salt
½ dl oil
½ dl greek yoghurt
½ dl water
filling
1,5 dl textured vegetable protein
1,5 dl water / vegetable broth
1 small zucchini, small pieces
1 red pepper, in small pieces
ketchup
mustard
sambal oelek
paprika
salt
pepper
tomato, sliced
grated cheese
tomato, sliced
grated cheese
Mix the dry ingredients and stir in oil, yoghurt and water. Press the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200 degrees for 10 minutes. Mix soy with boiling water and let stand 5 minutes. Then mix in the remaining ingredients for the filling and place on the crust. Add on top sliced tomatoes and grated cheese. Bake at 200 degrees until cheese is melted and receives a golden color.
17 Comments
mums, gjorde halloncookies igår redan slut...kram Diana
ReplyDeleteÅh, roligt :) Kram
DeleteHej Katarina! En fantastisk paj! Jag älskar grekisk yoghurt! Så det var en bra idé. Ha en bra vecka och tack för receptet!
ReplyDeleteTack så mycket! Önskar dig en bra vecka också!
DeleteOj, låter ju galet gott! Sparar receptet, såklart! :=)
ReplyDeleteÅh, vad gott det ser ut. Kommer säkert att tillaga denna paj!
ReplyDeleteTack och roligt om du gillar den :)
DeleteJa den var ju faktiskt helt fantastiskt god. :) Jag som inte gillar choklad, då är citronkladdkaka perfekt. :) Det ultimata vore att göra ett marängtäcke ovanpå. :) Är helt galet förtjust i citron- och maräng. :)
ReplyDeleteJa, citron och maräng passar mycket bra ihop :)
DeleteGrekisk yoghurt har vi inte provat att ha i pajdeg förut, men däremot kesella. Funkar det samma tror du, för då är det ju bättre att man kan använda just yoghurt för det har vi alltid hemma.
ReplyDeleteJa, jag tycker det funkar på samma sätt :)
DeleteMmm dina bilder är så fina, som alltid :) Kram!
ReplyDeleteTack snälla Amy, kram!
DeleteSer smaskig ut!
ReplyDeleteTack!
Deletetummen upp för denna mor min och jag gillade den (Y).
ReplyDeleteVad är det för storlek av för form du har använt till pajen? ^^ Kram
Tack :) Roligt att ni gillade den. Jag har här använt en engångsform (aluminium) ca 20 cm i diameter. Kram
Delete