Saturday, September 1, 2012

Cinnamon Braid

Om man vill variera sig ibland, kan man göra bullkrans istället för bullar. En fin krans, som ser invecklad ut att göra, men som i själva verket är mycket enkel att forma. 

If you want to vary sometimes, you can make a braid instead of buns. A beautiful braid that looks complicated to do, but which in fact is very easy to shape. 


Kalljäst Bullkrans
  
7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

Fyllning
smör
socker
kanel

Blanda vetemjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop som för att göra en rulltårta. Skär rullan på längden itu. Vira delarna runt varandra och forma till en krans. Täck kransen med plastfilm och låt jäsa i kylskåp över natten eller 8h.

Ta fram kransen 30-60 minuter före gräddning och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.


Cinnamon Braid

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

Filling
butter
sugar
cinnamon

Mix flour, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on a floured surface and roll it out to a rectangle. Spread the filling on the dough. Roll up the dough as if making a jelly roll. Then cut the roll in two lengthwise. Wrap the pieces around each other and form a braid.

Cover the braid with plastic wrap and let stand in refrigerator overnight or 8 hours.

Take the braid from the fridge 30-60 minutes before baking and brush with egg. Bake in the oven, 200 degrees, about 20 minutes.

32 comments:

  1. It's so pretty, and it sounded pretty simple to make as well.

    ReplyDelete
  2. Jättefin och visst ser den allt lite avancerad ut.

    Kram Malin

    ReplyDelete
  3. Jättesnygg! Varför har jag aldrig tänkt på att göra dubbel sats när jag ska baka bullar så det räcker till en krans också!!! Det ska bli nästa gång:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, en krans är alltid trevligt att bjuda på :)

      Delete
  4. Det ser ju helt klart mycket godare ut att äta en krans istället för en vanlig bulle. :)

    ReplyDelete
  5. Kalljäst är så gott, spännande med bullar vännen! :)

    ReplyDelete
  6. Vad fin den är! Det ser faktiskt lite avancerat ;)

    ReplyDelete
  7. Vad gott med en krans istället för bullar! Så sugen jag blir på en sån:) Jag tänker på de jättestora bullarna vi åt på ett café i Göteborg i somras. Där fyllde en bulle en hel mattallrik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, variation är roligt ibland! Låter bra med jättestora bullar :)

      Delete
  8. Kikar in och önskar dig godnatt för nu ska jag sova i alla fall :)

    ReplyDelete
  9. Så snyggt! Håller med om att det ser avancerat ut. Har aldrig sett denna variant på bulle tidigare, så det var nåt nytt :-)

    ReplyDelete
  10. a riktigt gott är det och som du säger väldigt lätt och göra och många varianter.blir superfint om man klipper och viker en åt höger och andra vänster och så gör man hela vägen.fick pröva på ett par varianter på bageri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så har jag också gjort några gånger!

      Delete
  11. You are really a master bakes, a master cookie maker, etc! You are a very talented chef!

    What a freaking, tasty & fabulous creation!!! xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh, you are so kind, thank you very much!

      Delete
  12. Så imponerad jag blir! Så snyggt gjord och hur sugen blev jag inte på kanelbulle nu? Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket, snällt av dig att säga! Kram

      Delete
  13. Den var fin du! Vad sugen jag blev på att baka bullar!

    ReplyDelete
  14. Oj vad fin! Ser fantastiskt god ut!

    ReplyDelete