Wednesday, September 19, 2012

Chocolate Meringue


Har du äggvitor över, baka maränger med choklad i, så himla gott! Jag gjorde stora maränger, café stil, men det går lika bra att göra mindre. Om du inte använder choklad, kan du färga dem med hushållsfärg, för att få det där lilla extra.

If you have leftover egg whites, you can bake meringues with chocolate, so amazingly good! I made large meringues, café-style, but you can easily make smaller ones. If you do not use chocolate, you can color them with food coloring, to make them a little different.


Chokladmaräng

3 äggvitor
2 dl socker
50 g choklad, smält

Vispa äggvitor och socker i en ren bunke tills du har en hard maräng, alltså du skall kunna vända på bunken och marängen faller inte ur. Blanda i den smälta chokladen och rör runt bara lite. Klicka ut stora skedar maräng (ca 6 st) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 125 grader ca 50 minuter.

 

Chocolate Meringue

3 egg whites
2 dl sugar
50 g chocolate, melted

Beat egg whites and sugar in a clean bowl until you have a hard meringue, you should be able to turn the bowl up side down and the meringue will not fall out. Mix in the melted chocolate and stir just a bit. Click large spoonfuls of meringue (about 6 pieces) on a baking paper lined sheet. Bake at 125 degrees about 50 minutes.

32 comments:

  1. Åhh dom där såg goda ut kram Diana

    ReplyDelete
  2. Voi mitä herkkua, suklaa ja marenki, loistava yhdistelmä!

    ReplyDelete
  3. Gahhhhh vill ha nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ; ) kram fikasugen på jobbet i Tidaholm. ha en fin dag hoppas solen lyser på dig! Om 15 dagar ska jag åka till kreta med min mamma och barnen som jag längtar! kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi! Solen lyser på mig idag :) Härligt med semester Kram

      Delete
  4. de blev jättefina,men på kondis så kör man med chokladsås och så där megastora som du har gjort.
    dina ser mycket godare ut än de på kondis :D

    ReplyDelete
  5. Maränger var längesedan jag åt. Nu blev jag riktigt sugen på det. Med choklad i gör ju dem ännu godare:)

    Sv; Tack snälla! Jag det är trevligt med afternoon te. Tyvärr blir det inte så ofta bara. Det är så roligt att baka när det är till något extra som händer. Kram:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de blev riktigt extra goda med chokladen! Kram

      Delete
  6. Vad fina maränger! Ser väldigt goda ut, kram Nilla

    ReplyDelete
  7. Fina!! Man kan ha blåbär eller hallon i också om man vill ha lite färg, och så blir det gott också!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och ja, bär skulle också passa fint!

      Delete
  8. Herregud, nu god jag lite... ;) yummie in my tummie would this be my friend! Kram!

    ReplyDelete
  9. Det är bara så gott med chokladmaränger, vi brukar köpa sådana på bageriet i kvarteret. Med polkagrissmak och lakrits är också så gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, lakritsmaränger vore något för mig :) Mums!

      Delete
  10. Så gott - riktiga konditorimaränger!

    ReplyDelete
  11. Låter supergott och är väldigt fint att ha i en burk.
    Kram

    ReplyDelete