Har du äggvitor över, baka maränger med choklad i, så himla gott! Jag gjorde stora maränger, café stil, men det går lika bra att göra mindre. Om du inte använder choklad, kan du färga dem med hushållsfärg, för att få det där lilla extra.

If you have leftover egg whites, you can bake meringues with chocolate, so amazingly good! I made large meringues, café-style, but you can easily make smaller ones. If you do not use chocolate, you can color them with food coloring, to make them a little different.


Chokladmaräng

3 äggvitor
2 dl socker
50 g choklad, smält

Vispa äggvitor och socker i en ren bunke tills du har en hard maräng, alltså du skall kunna vända på bunken och marängen faller inte ur. Blanda i den smälta chokladen och rör runt bara lite. Klicka ut stora skedar maräng (ca 6 st) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 125 grader ca 50 minuter.

 

Chocolate Meringue

3 egg whites
2 dl sugar
50 g chocolate, melted

Beat egg whites and sugar in a clean bowl until you have a hard meringue, you should be able to turn the bowl up side down and the meringue will not fall out. Mix in the melted chocolate and stir just a bit. Click large spoonfuls of meringue (about 6 pieces) on a baking paper lined sheet. Bake at 125 degrees about 50 minutes.