Coconut milk gives a good flavor to sauces and feels exotic. The curry paste gives a little sting. The sauce can with advantage be eaten with rice or simply with a good bread. You decide how loose you want the sauce.
Grönsaks-kokossås
1 lök
1 liten zucchini
1 paprika
1 liten aubergine
4 dl kokosmjölk
grön currypasta, efter smak
salt
peppar
Hacka grönsakerna i mindre bitar och stek i stekpanna några minuter. Tillsätt currypasta och stek ytterligare en stund. Häll på kokosmjölk och låt småkoka 10-15 minuter. Smaksätt. Servera med ris.
Vegetable Coconut Sauce
1 onion
1 small zucchini
1 pepper
1 small eggplant
4 dl coconut milk
green curry paste, to taste
salt
pepper
Chop the vegetables into small pieces and fry in skillet a few minutes. Add the curry paste and fry for a while. Pour in coconut milk and let simmer 10-15 minutes. Season to taste. Serve with rice.
10 Comments
Hej Katarina! Vilken läcker sås! Jag är verkligen dåligt att vänja kokosmjölk, så absolut prova det här såsen! ha en trevlig vecka!
ReplyDeleteTack!! Kokosmjölk ger en god smak.
DeleteKokosmjölk gillar jag också ch gärna i kryddstarka rätter:)
ReplyDeleteJa, det stämmer!
Deletekokosmjölk är gott och passar också den som undviker kolhydrater. Utan ris då:-)
ReplyDeleteJa, precis!!
DeleteGrön curry är så gott. Jag brukar växla mellan röd och grön för att inte tröttna, gärna kaffir limeblad också. Det ser gott ut, det du lagat. Kram!
ReplyDeleteTack Erika! Ja, kaffir lime ger en god smak! Kram
DeleteJag är väääldigt svag för kokos i matlagning. Det låter superhärligt! Jag kan även tänka mig att det passar bra till bakad potatis.
ReplyDeleteTack Sanna! Ja, den skulle passa bra med bakad potatis!
Delete