Wednesday, August 15, 2012

Vegetable Coconut Sauce

Kokosmjölk ger en god smak till såser och känns exotisk och currypasta ger lite sting. Såsen kan med fördel ätas med ris eller varför inte bara med ett gott bröd. Du bestämmer själv hur lös du vill ha såsen.

Coconut milk gives a good flavor to sauces and feels exotic. The curry paste gives a little sting. The sauce can with advantage be eaten with rice or simply with a good bread. You decide how loose you want the sauce. 


Grönsaks-kokossås

1 lök
1 liten zucchini
1 paprika
1 liten aubergine
4 dl kokosmjölk
grön currypasta, efter smak
salt
peppar

Hacka grönsakerna i mindre bitar och stek i stekpanna några minuter. Tillsätt currypasta och stek ytterligare en stund. Häll på kokosmjölk och låt småkoka 10-15 minuter. Smaksätt. Servera med ris.

 

Vegetable Coconut Sauce

1 onion
1 small zucchini
1 pepper
1 small eggplant
4 dl coconut milk
green curry paste, to taste
salt
pepper

Chop the vegetables into small pieces and fry in skillet a few minutes. Add the curry paste and fry for a while. Pour in coconut milk and let simmer 10-15 minutes. Season to taste. Serve with rice.

10 comments:

  1. Hej Katarina! Vilken läcker sås! Jag är verkligen dåligt att vänja kokosmjölk, så absolut prova det här såsen! ha en trevlig vecka!

    ReplyDelete
  2. Kokosmjölk gillar jag också ch gärna i kryddstarka rätter:)

    ReplyDelete
  3. kokosmjölk är gott och passar också den som undviker kolhydrater. Utan ris då:-)

    ReplyDelete
  4. Grön curry är så gott. Jag brukar växla mellan röd och grön för att inte tröttna, gärna kaffir limeblad också. Det ser gott ut, det du lagat. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Ja, kaffir lime ger en god smak! Kram

      Delete
  5. Jag är väääldigt svag för kokos i matlagning. Det låter superhärligt! Jag kan även tänka mig att det passar bra till bakad potatis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sanna! Ja, den skulle passa bra med bakad potatis!

      Delete