Bärglass på pinne innehållande yoghurt, bär och citron. De här är för dem som älskar det syrliga! Vet ni den där känslan när det sticker lite i tungan och rycker i ögonen för att något är så där härligt surt. De här är precis så. Supergoda!

Berry ice pops containing yogurt, berries and lemon. These are for those who love tart things! You know that feeling when it feels a little bit tart on the tongue, these are just like that. Super good!


Syrliga Glasspinnar med Blåbär och Jordgubbar
ca 10 st

4 msk strösocker
citronskal från en citron
citronsaft från 2 citroner
3,5 dl naturell yoghurt
170 g bär (jordgubbarna hackade)

Fördela bären jämnt mellan glassformarna. Ställ åt sidan. Blanda citronskal och socker. Tillsätt citronsaft och yoghurt. Rör om tills allt är blandat. Häll i formarna och lägg i pinnarna. Frys åtminstone 4 timmar, gärna längre.

 


Tart Blueberry-Strawberry Ice Pops
about 10 pc

4 tbsp granulated sugar
lemon zest from one lemon
lemon juice from 2 lemons
3,5 dl plain yogurt
170 g berries (strawberries chopped)

Distribute evenly berries between ice pop molds.  Set aside. Blend lemon zest and sugar. Add lemon juice and yogurt. Stir until combined. Pour into molds and add sticks. Freeze at least 4 hours.