Rhubarb with its tangy flavor and coconut that is sweet is a nice combination in this cake. I found the recipe from a Finnish blog, kmsu.
Rabarber-kokospaj
75 g margarin
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosmjölk
3 dl rabarberbitar
50 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker. Tillsätt ägg, ett i taget, blanda väl. Tillsätt kokosmjölk, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och mjölad bakform med löstagbart botten och strö rabarber på toppen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Koka upp glasyringredienserna i en kastrull under omrörning, och lägg blandningen på toppen av rabarberbitarna. Baka kakan ytterligare i 10-15 minuter.
Rhubarb-Coconut Pie
75 g margarine
1 dl sugar
2 eggs
2,5 dl flour
2 tsp baking powder
1 dl coconut milk
3 dl rhubarb pieces
50 g butter
0,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl coconut flakes
2 tsp vanilla sugar
Beat butter and sugar. Add eggs, one at a time, mixing well. Add the coconut milk, flour and baking powder. Pour batter into a greased and floured baking pan with removable bottom and sprinkle the rhubarb on top. Bake at 200 degrees for about 20 minutes. Heat the glaze ingredients in a saucepan, stirring, and add the mixture on top of the rhubarb pieces. Bake the pie for 10-15 minutes.
24 Comments
det ser bra ut! Tack för tipset, läser inte många finländska bloggar, så det ser spännande. har en stor helg Katarina och tack för inspiration!
ReplyDeleteTack så mycket! Roligt om du gillar att titta in här hos mig! Ha en fin helg!
DeleteMm, ser spännande ut. Med både kokosmjölk och kokosflingor. Gottigt!
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin :) Kram
DeleteMums vad gott det låter och ser ut! Den där strösseltoppingen ser inte helt fel ut :)
ReplyDeleteTack och ja srösseltoppingen är mycket god den också!
DeleteHo ho, vad gott det ser ut, en paj precis i min smak!!
ReplyDeleteTack Moma!!
DeleteKan tänka mig att den här kakan blev god!
ReplyDeleteSv: Tack för din kommentar. Glassen blev faktiskt väldigt god!
Vilket härligt recept gott med kokos och rabarber :)
ReplyDeleteTack! Rabarber och kokos är fint ihop!
Deleteåh va gott ,skulle aldrig tippa att rabarber/kokos går ihop men låter somrigt och smaskens
ReplyDeleteDe passar mycket bra ihop, sött och syrligt!
DeleteKokos och rabarber låter supergott ihop. En kombination jag ännu inte testat =)
ReplyDeleteTack Cecilia! Ja, de passar bra ihop.
DeleteGottgottgott! :-)
ReplyDeleteTack Jenny :)
DeleteSå gott, har heller inte testat kombon men det får jag göra! :) Din paj ser så liten ut... har du gjort en minivariant?
ReplyDeleteTack! Ja, Amy du har rätt, jag gjorde några små pajer istället för en stor :)
DeleteTänkte väl det... eller så var det min syn det var fel på ;)
DeleteKokos och rabarber låter gott ihop. Har jag faktiskt inte testat.
ReplyDeleteJa, en bra kombination!
DeleteDet här både låter & ser fantastiskt gott ut! Har fortfarande massa rabarber i rabatten så det blir nog till att testa denna. Tack för tipset ;)
ReplyDeleteTack så mycket! Hoppas du gillar den :)
Delete