Rabarber med sin syrliga smak och kokos som är söt blir en fin kombination i denna kaka. Hittade receptet på en finsk blogg, kmsu

Rhubarb with its tangy flavor and coconut that is sweet is a nice combination in this cake. I found the recipe from a Finnish blog, kmsu.


Rabarber-kokospaj

75 g margarin
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosmjölk

3 dl rabarberbitar

50 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker. Tillsätt ägg, ett i taget, blanda väl. Tillsätt kokosmjölk, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och mjölad bakform med löstagbart botten och strö rabarber på toppen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Koka upp glasyringredienserna i en kastrull under omrörning, och lägg blandningen på toppen av rabarberbitarna. Baka kakan ytterligare i 10-15 minuter.

 

Rhubarb-Coconut Pie

75 g margarine
1 dl sugar
2 eggs
2,5 dl flour
2 tsp baking powder
1 dl coconut milk

3 dl rhubarb pieces

50 g butter
0,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl coconut flakes
2 tsp vanilla sugar

Beat butter and sugar. Add eggs, one at a time, mixing well. Add the coconut milk, flour and baking powder. Pour batter into a greased and floured baking pan with removable bottom and sprinkle the rhubarb on top. Bake at 200 degrees for about 20 minutes. Heat the glaze ingredients in a saucepan, stirring, and add the mixture on top of the rhubarb pieces. Bake the pie for 10-15 minutes.