Saturday, August 11, 2012

Rhubarb-Coconut Pie

Rabarber med sin syrliga smak och kokos som är söt blir en fin kombination i denna kaka. Hittade receptet på en finsk blogg, kmsu

Rhubarb with its tangy flavor and coconut that is sweet is a nice combination in this cake. I found the recipe from a Finnish blog, kmsu.


Rabarber-kokospaj

75 g margarin
1 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosmjölk

3 dl rabarberbitar

50 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker. Tillsätt ägg, ett i taget, blanda väl. Tillsätt kokosmjölk, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord och mjölad bakform med löstagbart botten och strö rabarber på toppen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Koka upp glasyringredienserna i en kastrull under omrörning, och lägg blandningen på toppen av rabarberbitarna. Baka kakan ytterligare i 10-15 minuter.

 

Rhubarb-Coconut Pie

75 g margarine
1 dl sugar
2 eggs
2,5 dl flour
2 tsp baking powder
1 dl coconut milk

3 dl rhubarb pieces

50 g butter
0,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl coconut flakes
2 tsp vanilla sugar

Beat butter and sugar. Add eggs, one at a time, mixing well. Add the coconut milk, flour and baking powder. Pour batter into a greased and floured baking pan with removable bottom and sprinkle the rhubarb on top. Bake at 200 degrees for about 20 minutes. Heat the glaze ingredients in a saucepan, stirring, and add the mixture on top of the rhubarb pieces. Bake the pie for 10-15 minutes.

 

25 comments:

  1. det ser bra ut! Tack för tipset, läser inte många finländska bloggar, så det ser spännande. har en stor helg Katarina och tack för inspiration!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Roligt om du gillar att titta in här hos mig! Ha en fin helg!

      Delete
  2. Mm, ser spännande ut. Med både kokosmjölk och kokosflingor. Gottigt!

    Kram Malin

    ReplyDelete
  3. Mums vad gott det låter och ser ut! Den där strösseltoppingen ser inte helt fel ut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och ja srösseltoppingen är mycket god den också!

      Delete
  4. Ho ho, vad gott det ser ut, en paj precis i min smak!!

    ReplyDelete
  5. Kan tänka mig att den här kakan blev god!

    Sv: Tack för din kommentar. Glassen blev faktiskt väldigt god!

    ReplyDelete
  6. Vilket härligt recept gott med kokos och rabarber :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Rabarber och kokos är fint ihop!

      Delete
  7. åh va gott ,skulle aldrig tippa att rabarber/kokos går ihop men låter somrigt och smaskens

    ReplyDelete
    Replies
    1. De passar mycket bra ihop, sött och syrligt!

      Delete
  8. Kokos och rabarber låter supergott ihop. En kombination jag ännu inte testat =)

    ReplyDelete
  9. Så gott, har heller inte testat kombon men det får jag göra! :) Din paj ser så liten ut... har du gjort en minivariant?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, Amy du har rätt, jag gjorde några små pajer istället för en stor :)

      Delete
    2. Tänkte väl det... eller så var det min syn det var fel på ;)

      Delete
  10. Kokos och rabarber låter gott ihop. Har jag faktiskt inte testat.

    ReplyDelete
  11. Det här både låter & ser fantastiskt gott ut! Har fortfarande massa rabarber i rabatten så det blir nog till att testa denna. Tack för tipset ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Hoppas du gillar den :)

      Delete