En cookiedeg med tre olika fyllningar. Jag har använt chokladchips i alla, och sedan delat degen i tre och blandat i de olika smaksättningarna. Blanda i så mycket du vill av chipsen. Alla var mycket goda! 

A cookie dough with three different fillings. I used chocolate chips in all, then divided the dough in three and mixed in the various flavorings. Stir in as much as you want of the chips. They all tasted very good!


Chocolate Cookies

125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk vaniljsocker
100 g chokladchips
100 g vit choklad / kanelchips/ toffeechips

Rör smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda och rör ner resten av ingredienserna. Häll ner toffee- och chokladchips och rör runt. Rulla ca 35 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta ut dem en aning.  Lämna utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda i 175 grader ca 13-15 minuter. Kexen skall vara sega i mitten och knapriga i kanten.



Chocolate Cookies

125 g butter
1,25 dl sugar
1,25 dl brown sugar
1 egg
3,5 dl flour
1 tsp salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate
0,5 tbsp vanilla sugar
100 g chocolate chip
100 g white chocolate / cinnamon chip / butterscotch chip

Beat butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir well. Mix and stir in remaining ingredients. Add the butterscotch and chocolate chips and stir. Roll 35 balls of dough and place on parchment paper, flatten them slightly. Leave space between the cookies for they will grow in the oven. Bake at 175 degrees for 13-15 minutes. The cookies will be chewy in the middle and the edges crunchy.