Although berries are good to eat just like that, it's also good to have them in baked goods. Blueberry cookies is what a baked this time. I like to have oatmeal in cookies, because it gives a nice bite. Oats are this month's theme at Karoline i Gröna Skafferiet, so these are my contribution!
Blåbär-havrekakor
120 g smör, mjukt
2,4 dl farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl färska blåbär
Värm ugnen till 175 ° C. I en skål blanda smör, farinsocker och vaniljsocker tills krämigt. Rör i ägget. Tillsätt mjöl, havregryn, bakpulver och salt och rör om. Tillsätt blåbär och rör försiktigt tills allt är blandat. Fäll matskedstora klickar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter, tills kanterna fått färg, men kakorna är fortfarande mjuka i mitten.
Blueberry-Oatmeal cookies
120 g butter, softened
2,4 dl brown sugar
1 large egg
1 tsp vanilla
2,5 dl flour
3,5 dl oatmeal
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2 dl fresh blueberries
Preheat oven to 175 ° C. In a bowl mix butter, brown sugar and vanilla until creamy. Stir in egg. Add flour, oatmeal, baking powder and salt and stir. Add the blueberries and stir gently until just blended. Fold tablespoon-sized blobs of dough on a baking paper lined plate. Bake for about 15 minutes, until edges are browned but cookies are still soft in the middle.
24 Comments
Kakorna ser jättegoda ut med de stora blåbären i! Och havre är gott, i de flesta former (också gröt ;)). :)
ReplyDeleteTack Tove! Ja, även i gröt :)
DeleteSer väldigt goda ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMums vilka smarriga kakor! Blåbär är verkligen en stor favorit så här på sommaren och jag älskar också havregryn i kakor :)
ReplyDeleteTack Johanna!
DeleteVilka fina! Tänk att duka fram dem på ett fint kakfat.
ReplyDeleteDet här är sannerligen riktiga Kim-kakor! Om jag bara kunde få tummen ur och ge mig ut i skogen och plocka lite bär också...
ReplyDeleteHihi, ut i skogen med dig nu :)
DeleteKakorna ser helt ljuvliga ut! Du kan du!!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteHavre är så gott! Jag brukar ta lite havregryn i min frukostsmoothie, för att få lite mer mättnad. Dessa cookies ser lovande ut. Jag ska ut i skogen i helgen. Kanske kan jag hitta blåbär? Kram!
ReplyDeleteJa, havregryn passar bra i smoothie! Hoppas du hittar blåbär, kram!
DeleteÄlskar havrekakor, ja det mesta med havre i faktiskt. Ser som vanligt väldigt gottigt ut.
ReplyDeleteKram Malin
Vad goda kakorna ser ut! Har själv börjat baka en del med havregryn!
ReplyDeleteDessa ser riktigt härliga och goda ut tycker jag!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteTack för ditt bidrag! =) Och MUMS vad goda de ser ut!
ReplyDeleteTack Karoline och roligt att jag får vara med :)
DeleteMums, vad goda de ser ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteDe här kakorna skulle jag gjort med mina blåbär i stället för min " slickesten" till sylt;)
ReplyDeleteHihi!
DeleteSer supergoda ut, gillar oxå när det är havregryn i.
ReplyDeleteKram