Den här kakan blev så god med jordgubbs-philadelphia, blåbär och smultopping! Saftig, krämig och med en god smak. Det här blev genast en favorit. Idag är det min födelsedag, men jag är inte hemma, utan på Bali, så jag hoppas att det blir någon god kaka där i stället :)

This cake was so good with strawberry philadelphia, blueberries and the crumb topping! Moist, creamy, and a delicious taste. This became an instant favorite. Today is my birthday, but I'm not at home. I'm in Bali, so I hope I will find some good cake there instead :)


Blåbär-Ost Smulkaka

smultopping:
6 dl vetemjöl
2,5 dl farinsocker
200 g smör, smält och svalnat

färskostblandning:
225 g jordgubbs-färskost, rumstemperatur
1 äggula
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker

blåbär:
2,5 dl blåbär
1 tsk mjöl

kaka:
3,5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
nypa salt
1 ägg
1 dl mjölk
2 msk kokosolja
1,5 tsk vaniljsocker

För smultopping:
I en skål blanda mjöl och farinsocker. Häll smält smör över mjölblandningen och blanda till smulor. Ställ åt sidan.

För färskostblandningen:
Blanda alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.

För bärlagret:
Blanda blåbär med mjöl och ställ åt sidan.

För kakan:
Värm ugnen till 160 ° C. Smörj en 20 × 30 cm bakform eller klä formen med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, mjölk och kokosolja. Blanda i de torra ingredienserna i de våta ingredienserna. Häll smeten i den förberedda formen. Bred ut färskostblandningen över smeten och fördela sedan blåbären över färskostlagret. Strö smulblandningen över bären. Grädda i 25 minuter. Låt svalna helt i formen.



Blueberry Cream Cheese Crumb Cake

crumb topping:
6 dl flour
2,5 dl brown sugar
200 g butter, melted and cooled

cream cheese layer:
225 g strawberry cream cheese, at room temperature
1 egg yolk
0,5 dl powdered sugar
0,5 tsp vanilla sugar

blueberry layer:
1 tsp flour
2,5 dl blueberries

cake:
3,5 dl flour
1 dl sugar
2 tsp baking powder
pinch of salt
1 egg
1 dl milk
2 tbsp coconut oil
1,5 tsp vanilla sugar

For crumb topping:
In a bowl mix flour and brown sugar. Pour melted butter over the flour mixture and mix until you have crumbs. Set aside.

For the cream cheese mixture:
Mix all ingredients in a bowl and set aside.

For the blueberry layer:
Mix the blueberries with flour and set aside.

The cake:
Preheat oven to 160 ° C. Spray a 20x30cm baking pan with cooking spray. Whisk together eggs, milk and coconut oil. Mix the dry ingredients in the wet ingredients. Pour the batter into the prepared pan. Spread cream cheese mixture over batter and then distribute the blueberries over the cream cheese layer. Sprinkle the crumb mixture over the berries. Bake for 25 minutes. Let cool completely in the pan.