Sunday, July 29, 2012

Spinach Pancakes

Jag lagar sällan spenatplättar, men det får bli ändring på det nu! De här är så goda och spenat innehåller bl.a. ett antal viktiga antioxidanter. Vi åt plättarna med äggsås.

I make rarely spinach pancakes, but I have to change that now! These are so good and spinach contains a number of important antioxidants. We ate the pancakes with egg sauce.


Spenatplättar

0,5 liter mjölk
2 ägg
1,5 dl fullkornsvetemjöl
1,5 dl rågmjöl
0,5-1 tsk salt
150 g färsk spenat

Mixa spenaten med en handmixer, blanda sedan i äggen. Rör i mjölk, mjöl och salt. Låt stå en halvtimme. Stek  i en het panna med smör.

 


Spinach Pancakes

0.5 l milk
2 eggs
1,5 dl whole wheat flour
1,5 dl rye flour
0,5-1 tsp salt
150 g fresh spinach

Mix spinach with a hand mixer, then mix in eggs. Stir in milk, flour and salt. Leave for half an hour. Fry in a hot pan with butter.

20 comments:

  1. Ja spenat är super friskt och smakar otroligt bra!
    Oh Katarina, dina pannkakor ser riktigt bra ut - det är bara en vit roux sås med kokt ägg som du har serveras med pannkakor? tack för inspirationen, och har en härlig söndag :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, en vit sås med ägg i :) Ha en fin söndag!

      Delete
    2. Okej tack så mycket. Det måske vi provat, kan lätt tänka mig att det smakar bra med din spenat pannkakor. Ha det bra

      Delete
    3. Ja, såsen passar mycket bra till och receptet på äggsåsen kommer också på bloggen :)

      Delete
  2. Det lät spännande, klart värt att prova! Ha en skön söndag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, prova, för det blir så gott! Ha en fin söndag du med!

      Delete
  3. Jag kan inte fatta hur det kan vara så stor skillnad mellan fryst och färsk spenat. Jag avskyr fryst, och älskar färsk!

    ReplyDelete
  4. Det är jättegott och som du skriver så nyttigt! :) Kram!

    ReplyDelete
  5. Oj, så läckra de ser ut! Spenat är underbart gott :)

    ReplyDelete
  6. Oj, oj oj. Har lagas både nyttigt och gott!

    ReplyDelete
  7. å det där måste provas.. borde väl funka med fryst spenat oxå? vad har du för något till?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det gör det nog! Jag hade äggsås till!

      Delete
  8. Hej! Vilken härlig blogg du har! Hittade hit via mumsfillibabba. Jag bodde i Shanghai i fem år och har varit mycket i Singapore så jag vet ungefär hur du har det ;-) De här spenatpannkakorna måste jag prova - härligt med en nyttigare twist på pannkisarna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Roligt att du hittade hit :) Och tack för din fina kommentar! Shanghai låter bra det också!

      Delete
  9. Hemgjorda spenatplättar är så goda! En av barnens favoriträtter så det blir att steka sådana lite nu och då. :)

    ReplyDelete