Jag hittade ett trevligt recept på rabarber-kolacookies på maku.fi och ville testa det. Jag tyckte mycket om dem, syrliga rabarber med en söt kolasås i en kaka, mums!  

I found a nice recipe for rhubarb-caramel cookies on maku.fi and wanted to test it. I liked them, tart rhubarb with sweet caramel sauce in a cookie, yummy!


Rabarber och kolacookies

200 g smör
2 dl socker
1 dl kolasås
4 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
200 g rabarber
1 msk potatismjöl

Vispa smör och socker. Blanda i kolasås. Blanda sedan i mjöl, bakpulver och havregryn. Skär rabarbern och rör ner potatismjöl. Blanda i degen. Rulla degen till en 30 cm lång rulle och täck med plastfolie och ställ i kylskåp i minst en timme. Skär degen i 20 skivor och lägg skivorna på en bakplåt. Grädda i 200-graders ugn i 16-18 minuter.

 

Rhubarb and Caramel Cookies

200 g butter
2 dl sugar
1 dl caramel sauce
4 dl flour
1,5 dl oatmeal
2 tsp baking powder
200 g rhubarb
1 tbsp potato flour

Beat butter and sugar. Mix in the caramel sauce. Then mix in flour, baking powder, and oatmeal. Cut the rhubarb and stir into potato flour. Mix into the dough. Roll the dough into a 30 cm long roll and cover with plastic wrap and refrigerate for at least an hour. Cut the dough into 20 slices and place the slices on a baking sheet. Bake in 200-degree oven for 16-18 minutes.