Wednesday, July 4, 2012

Rhubarb and Caramel Cookies

Jag hittade ett trevligt recept på rabarber-kolacookies på maku.fi och ville testa det. Jag tyckte mycket om dem, syrliga rabarber med en söt kolasås i en kaka, mums!  

I found a nice recipe for rhubarb-caramel cookies on maku.fi and wanted to test it. I liked them, tart rhubarb with sweet caramel sauce in a cookie, yummy!


Rabarber och kolacookies

200 g smör
2 dl socker
1 dl kolasås
4 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
200 g rabarber
1 msk potatismjöl

Vispa smör och socker. Blanda i kolasås. Blanda sedan i mjöl, bakpulver och havregryn. Skär rabarbern och rör ner potatismjöl. Blanda i degen. Rulla degen till en 30 cm lång rulle och täck med plastfolie och ställ i kylskåp i minst en timme. Skär degen i 20 skivor och lägg skivorna på en bakplåt. Grädda i 200-graders ugn i 16-18 minuter.

 

Rhubarb and Caramel Cookies

200 g butter
2 dl sugar
1 dl caramel sauce
4 dl flour
1,5 dl oatmeal
2 tsp baking powder
200 g rhubarb
1 tbsp potato flour

Beat butter and sugar. Mix in the caramel sauce. Then mix in flour, baking powder, and oatmeal. Cut the rhubarb and stir into potato flour. Mix into the dough. Roll the dough into a 30 cm long roll and cover with plastic wrap and refrigerate for at least an hour. Cut the dough into 20 slices and place the slices on a baking sheet. Bake in 200-degree oven for 16-18 minutes.


51 comments:

  1. Låter gott med rabarber och kolasås i kexen! Roligt med lite annorlunda rabarberrecept.

    ReplyDelete
  2. Som tidigare, roligt med annorlunda recept på rabarber! Ha en fin dag /Emma (Har kommit att tänka på att jag har ingen aning om det är morgon,middag,kväll eller natt hos dig när jag skriver att du ska ha en fin dag...hur stor är tidsskillnaden mellan singapore och sverige?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Tidsskillnaden är nu +6 timmar, på vintern +7h! Så helt rätt av dig att skriva så!

      Delete
  3. Ser hur gott ut som helst : ) Hoppas du får en fin onsdag kram Sofia

    ReplyDelete
  4. Oj, så goda de ser ut! Alltid lika inspirerande recept :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Eija, så snällt av dig att säga!

      Delete
  5. Rabarber är ju alltid en höjdare och man får passa på att njuta nu medan tid är. Dessa ser smarriga ut :0)

    ReplyDelete
  6. Oatmeal cookies with rhubarb and caramel...love the combo of flavours.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks and these are a really nice combo!

      Delete
  7. Spännande!!!
    Ser fantastiskt goda ut! :)
    Kram Malin

    ReplyDelete
  8. det här verkar var nåt av det mest fantastiska man kan äta å sommaren!

    ReplyDelete
  9. What an interesting cookie. I've never used rhubarb in a cookie. I must admit it sounds like a great idea. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Rhubarb works very well in these cookies!

      Delete
  10. love the idea of a rhubarb cookie too your a fab cook and baker

    ReplyDelete
  11. Thank you so very much Rebecca for your kind words!

    ReplyDelete
  12. Mums så gott, rabarber kan man ju inte använda för mycket i bakning!
    Tusen tack för gratuelationen, hon är verkligen underbar lilla Elsa :D
    Kram

    ReplyDelete
  13. Rabarber och kolasås i samma kaka, OMG vad gott! Och så fina...Just när jag trodde att jag inte skulle hitta fler recept där man bakar med rabarber. Rabarbern är universal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det gott! Ja, rabarber kan man ha i lite allt :)

      Delete
  14. Låt ju hur gott som helst!! Jag gjorde aftereight kakorna, dem blev succe.
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Och rolig att after eight kakorna gillades!

      Delete
  15. Dom här låter som riktigt goda kakor!! Rabarber är ju så gott!!

    ReplyDelete
  16. kola o rabarber var nåt nytt för mig,men älskar kola ju så rabarber kanske blir godare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de söta och syrliga passar bra ihop!

      Delete
  17. Jösses vilka smaskiga kakor! Rabarber har jag aldrig tänkt på att använda på det här sättet - det blir ju typ alltid rabarberpaj vilket är supergott men aningen tråkigt. det här måste jag prova! Tror du man kan använda en inte alltför tjock dulce de leche till smeten istället för kolasåsen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Alexandra! Jag tror att du bra kan använda en lite lösare dulche de leche! Lycka till!

      Delete
  18. Det lät bara för gott! Måste testas! :)

    ReplyDelete
  19. Rabarber och kola låter ju underbart.

    ReplyDelete
  20. Syrliga rabarber och söt kolasås låter grymt gott ihop!

    ReplyDelete
  21. Kul med annorlunda tips på vad man kan göra med rabarber och kolasås är alltid gott! :)

    ReplyDelete
  22. Hjälp! Jag som lovat mig själv att inte göra sötsaker av mina rabarber i år... Ett löfte jag förmodligen inte kommer kunna hålla ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. En cookie är inte så farligt, om du bestämmer dig för att baka :)

      Delete
  23. Hehe, en nä, men vad ska jag göra med resten? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja du kan ju alltid bjuda någon på fika, men de håller många dagar bra i kylskåpet också!

      Delete