Funderar du på något gott till fredagsmyset. Här får du ett tips på små, söta minimuffins fyllda med kolasås. Försvinnande goda!

Are you looking for something yummy to bake for the weekend? Here is a recipe for small, sweet mini muffins filled with caramel sauce. So good they will disappear quickly!


Mini Choklad-Kolamuffins

50 g smör, mjukt
1 dl farinsocker
1 msk vatten
2 dl choklad
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
kolasås

Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en (mini) muffinsplåt. Smält smör, socker och vatten i mikrovågsugn tills smöret har smält. Rör i 1,5 dl chokladchips och låt smälta. Rör i ägg och vaniljsocker, blanda väl. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt, rör om. Tillåt smeten att svalna till rumstemperatur. Sedan rör i de återstående chokladchipsen. Skeda smeten jämnt i muffinsplåten. Grädda i 10-15 minuter. Ta bort från ugnen och vänta på att mitten kommer att falla ihop. Det sker när muffinsen svalnar. Om inte, tryck med en tesked för att göra en grop för kolasåsen. Fyll varje muffins med kolasås.


Mini Chocolate-Caramel Muffins

50 g butter, softened
1 dl brown sugar
1 tbsp water
2 dl chocolate chips
1 egg
1 tsp vanilla sugar
2,5 dl flour
1/4 tsp baking powder
a pinch of salt
caramel sauce

Preheat oven to 175 degrees C. Grease a (mini) muffin pan. Melt, butter, sugar, and water in the microwave until butter is melted. Stir in 1,5 dl chocolate chips until melted. Stir in egg and vanilla sugar, mix well. Add flour, baking powder and salt, stir. Allow the batter to cool to room temperature. Then, stir in the remaining chocolate chips. Spoon batter evenly into muffin cups. Bake for 10-15 minutes. Remove from oven, and wait for the centers to fall. This will happen upon cooling. If not, then tap the centers with the back of a teaspoon to make a hole for the caramel saucer. Spoon caramel sauce into the center of each muffin.