De här är goda, lite som en mellanform av bulle och cookies. Testa om du vill! Receptet kommer härifrån.

These are good, a little something between a bun and a cookie. Try them, if you want! The recipe comes from here.


Kanelbulle Cookies

225 g smör, mjukt
1,2 dl socker
2,4 dl farinsocker
4 msk florsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
7,2 dl vetemjöl
1 tsk malen kanel
4 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

Fyllning

1,2 dl farinsocker
50 g smör, mjukt
1 msk kanel

Vispa smör, socker, farinsocker och florsocker. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i vaniljsocker. Blanda samman mjöl, kanel, majsstärkelse, bakpulver, bikarbonat och salt och rör ner i äggblandningen bara tills allt är kombinerat, överblanda inte. Täck degen med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 1 timme.

Blanda ingredienserna till fyllningen, förutom kanelchipsen.

Mjöla en arbetsyta och kavla degen till 25x25 cm . Bred på fyllningen försiktigt över degen och strö på kanelchips. Rulla ihop degen. Linda rullen i plastfolie och ställ i kylskåp tills väl kyld, minst en timme, gärna över natten.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en muffinplåt. Ta rullen från kylskåpet och skär 1-2 cm tjocka skivor. Placera varje skiva i en smord muffinform. Grädda kakorna tills topparna är något brynt, ca 15 minuter. Låt svalna. Glasera kakorna om så önskas.

 

Cinnamon Roll Cookies

225 g butter,soft
1,2 dl sugar
2,4 dl brown sugar
4 tbsp powdered sugar
3 eggs
2 tsp vanilla sugar
7,2 dl flour
1 tsp ground cinnamon
4 tbsp cornstarch
1 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
0,5 tsp salt

Filling

1,2 dl light brown sugar
50 g butter, melted
1 tbsp cinnamon

Whisk butter, sugar, brown sugar and powdered sugar. Beat in eggs, one at a time. Mix in vanilla sugar. Mix together the flour, cinnamon, cornstarch, baking powder, baking soda and salt and stir into egg mixture just until well combined, do not over mix. Cover the dough with plastic wrap and refrigerate at least 1 hour.

Mix the ingredients for the filling, except for the cinnamon chips.

Flour a work surface and roll dough to 25x25 cm. Spread the filling over the dough gently and sprinkle with cinnamon chips. Roll up the dough. Wrap roll in plastic wrap and refrigerate until well chilled, at least one hour, preferably overnight.

Preheat oven to 175 degrees. Grease a muffin cup plate. Remove the roll from the refrigerator and cut into 1-2 cm thick slices. Place each slice into a greased muffin cup. Bake the cookies until the tops are slightly browned, about 15 minutes. Allow to cool. Frost cakes, if desired.