This recipe I saw at Café Sucré Farine and had to bake them immediately. And they are amazingly good! They do not contain any flour. A bit like chewy, crunchy meringues. I used both chocolate- and butterscotch chips. Delicious to eat with some ice cream too! Today my husband and I are going on a weekend trip to Thailand, we will celebrate our fourth wedding anniversary! You can still pop by my blog, because I have scheduled posts during these days.
Sega Choklad-Maräng Cookies
3,6 dl florsocker
0,8 dl osötat kakaopulver
1/8 tsk havssalt
3 dl choklad chips/toffee chips
2 äggvitor
0,5 msk vaniljextrakt
valfria ingredienser, torkade bär
Värm ugnen till 175 ˚ C. Klä två bakplåtar med lätt smorda bakplåtspapper. Blanda florsocker, kakaopulver och salt i en skål. Rör i choklad chips. Blanda i äggvitor och vanilj, slå med en gaffel tills allt är blandat. Fäll teskedstora klickar smet på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda tills topparna är lätt spruckna och glänsande, ca 15 minuter. Låt svalna en kort stund, ta försiktigt bort från bakplåtspappret med en spatel. Kakorna kan vara mjuka och sköra, så flytta dem försiktigt på ett galler för att svalna. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka. Blir ca 2 dussin cookies.
Chocolate Chewy Meringue Cookies
3,6 dl powdered sugar
0,8 dl unsweetened cocoa powder
1/8 tsp sea salt
3 dl chocolate chips/butterscotch chips
2 egg whites
0,5 tbsp vanilla extract
optional ingredients; dried berries
Heat oven to 175˚C. Line two baking sheets with greased parchment paper.
Mix powdered sugar, cocoa, and salt in a bowl. Stir in chocolate chips. Add egg whites and vanilla; beat with a fork until batter is just moistened.
Drop batter by teaspoonfuls onto baking sheets in evenly spaced mounds. Bake cookies until tops are lightly cracked and glossy, about 15 minutes. Cool briefly, then carefully remove from parchment paper with a spatula. Cookies may be soft and fragile, so proceed carefully to lift cookies and place them on racks to cool. Store in an airtight container at room temperature for up to 1 week. Makes about 2 dozen cookies.
27 Comments
Åhh.. det låter verkligen som en kaka för mig! Den måste testas! Och Thailand...Härligt! Trevlig resa! Kram
ReplyDeleteJa, de är verkligen goda! Tack och kram!
DeleteDe ser verkligen jättegoda ut! Trevlig resa och grattis på bröllopsdagen! :)
ReplyDeleteTack Tove!
DeleteGud så goda, klart att jag åt croissanter varje dag till frukost :) kram Diana
ReplyDeleteJa, det var det jag tänkte också :) Kram
DeleteHej Catherine! Congratiolations bröllopsdag, hoppas ni får en fantastisk resa! dina cookies ser inget mindre än fantastisk, och du talar väldigt bra för dem :-) Jag ska prova dem på semester. Ha det bra
ReplyDeleteToffeechips!? Det måste ju vara den ultimata kakingrediensen! Har aldrig sett här hemma i Sverige (och tur är väl det) men det är väl bara att ge sig ut på tofeechipsjakt ;-)
ReplyDeleteGratulerar till bröllopsdagen och önskar er en trevlig weekend i Thailand!
Ja, de är sä söta och goda :) Tack så mycket!
DeleteDetta ser SÅ gott ut. Önskar er en jättefin vistelse i Thailand och grattis på er bröllopsdag!
ReplyDeleteTack Amy! Kram
Deleteåh gu så gott de låter,älskar maräng,yummi oh toffee..mmm kola.
ReplyDeleteÅh önskar dig en underbar resa och grattis på er bröllopsdag
Weekend till Thailand, nu märker man att vi inte bor i samma världsdel ;) Grattis på dagen och ha det så skönt. Och så länge äter jag upp dina kakor! :D
ReplyDeleteUnderbara kakor du bakat, som vanligt :)
ReplyDeleteHoppas att ni får det helt underbart på er resa och GRATTIS!!!!!
Sega och goda....mmm...
ReplyDeleteLåter härligt med en weekend i thailand! Ha en härlig sådan!
Jaaa, mmm :) Tack!
DeleteÅh, vad goda de låter. Sega och ljuvliga.... Mmmmm.
ReplyDeleteGrattis till ert jubileum och hoppas ni har det bra i Thailand.
Kram Malin
Tack Malin och kram till dig också!
DeleteYummie:)
ReplyDeleteVilka kakor! Jag får Cravings efter dem, haha...
ReplyDeleteTack :)
DeleteDe ser fantastiskt goda ut. Spännande utan mjöl också. Hoppas att ni fick en fin Thailandsvistelse!
ReplyDeleteJa, tyckte det lät intressant utan mjöl :) Ja, vistelsen var lyckad!
DeleteVilka underbara kakor, de ser verkligen ut som att de smälter i munnen <3 De här måste jag prova (jag vet att jag säger det om nästan allt du gör på din blogg, men jag menar allvar varje gång!)
ReplyDeleteTack Alexandra! Ja, testa gärna :)
DeleteJag har kommit fram till att du är bra för mig. Jag är nämligen en såndär människa som kan känna smaker av att titta på bilder - därmed kan sötsuget även bli (ganska) tillfredställt av att jag tittar in hit :-)
ReplyDeleteHoppas att ni haft en bra resa, och grattis! Önskar er många, många flera
Haha, det låter bra! Vi hade en mycket lyckad resa, tack!
Delete