Det här receptet såg jag hos Café Sucré Farine och var tvungen att baka dem genast. Och de är fantastisk goda! Innehåller inget mjöl. Lite som sega, krispiga maränger. Jag använde både choklad- och toffeechips. De är goda att äta med glass också! Idag åker jag med min man till Thailand på en veckoslutsresa, för att fira vår fjärde bröllopsdag! Jag har tidsinställt inlägg, så ni kan titta in här ändå! 

This recipe I saw at Café Sucré Farine and had to bake them immediately. And they are amazingly good! They do not contain any flour. A bit like chewy, crunchy meringues. I used both chocolate- and butterscotch chips. Delicious to eat with some ice cream too! Today my husband and I are going on a weekend trip to Thailand, we will celebrate our fourth wedding anniversary! You can still pop by my blog, because I have scheduled posts during these days.


Sega Choklad-Maräng Cookies

3,6 dl florsocker
0,8 dl osötat kakaopulver
1/8 tsk havssalt
3 dl choklad chips/toffee chips
2 äggvitor
0,5 msk vaniljextrakt
valfria ingredienser, torkade bär

Värm ugnen till 175 ˚ C. Klä två bakplåtar med lätt smorda bakplåtspapper. Blanda florsocker, kakaopulver och salt i en skål. Rör i choklad chips. Blanda i äggvitor och vanilj, slå med en gaffel tills allt är blandat. Fäll teskedstora klickar smet på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda tills topparna är lätt spruckna och glänsande, ca 15 minuter. Låt svalna en kort stund, ta försiktigt bort från bakplåtspappret med en spatel. Kakorna kan vara mjuka och sköra, så flytta dem försiktigt på ett galler för att svalna. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka. Blir ca 2 dussin cookies.

 


Chocolate Chewy Meringue Cookies

3,6 dl powdered sugar
0,8 dl unsweetened cocoa powder
1/8 tsp sea salt
3 dl chocolate chips/butterscotch chips
2 egg whites
0,5 tbsp vanilla extract
optional ingredients; dried berries

Heat oven to 175˚C. Line two baking sheets with greased parchment paper.
Mix powdered sugar, cocoa, and salt in a bowl. Stir in chocolate chips. Add egg whites and vanilla; beat with a fork until batter is just moistened.
Drop batter by teaspoonfuls onto baking sheets in evenly spaced mounds. Bake cookies until tops are lightly cracked and glossy, about 15 minutes. Cool briefly, then carefully remove from parchment paper with a spatula. Cookies may be soft and fragile, so proceed carefully to lift cookies and place them on racks to cool. Store in an airtight container at room temperature for up to 1 week. Makes about 2 dozen cookies.