Thursday, July 12, 2012

Chocolate Chewy Meringue Cookies

Det här receptet såg jag hos Café Sucré Farine och var tvungen att baka dem genast. Och de är fantastisk goda! Innehåller inget mjöl. Lite som sega, krispiga maränger. Jag använde både choklad- och toffeechips. De är goda att äta med glass också! Idag åker jag med min man till Thailand på en veckoslutsresa, för att fira vår fjärde bröllopsdag! Jag har tidsinställt inlägg, så ni kan titta in här ändå! 

This recipe I saw at Café Sucré Farine and had to bake them immediately. And they are amazingly good! They do not contain any flour. A bit like chewy, crunchy meringues. I used both chocolate- and butterscotch chips. Delicious to eat with some ice cream too! Today my husband and I are going on a weekend trip to Thailand, we will celebrate our fourth wedding anniversary! You can still pop by my blog, because I have scheduled posts during these days.


Sega Choklad-Maräng Cookies

3,6 dl florsocker
0,8 dl osötat kakaopulver
1/8 tsk havssalt
3 dl choklad chips/toffee chips
2 äggvitor
0,5 msk vaniljextrakt
valfria ingredienser, torkade bär

Värm ugnen till 175 ˚ C. Klä två bakplåtar med lätt smorda bakplåtspapper. Blanda florsocker, kakaopulver och salt i en skål. Rör i choklad chips. Blanda i äggvitor och vanilj, slå med en gaffel tills allt är blandat. Fäll teskedstora klickar smet på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda tills topparna är lätt spruckna och glänsande, ca 15 minuter. Låt svalna en kort stund, ta försiktigt bort från bakplåtspappret med en spatel. Kakorna kan vara mjuka och sköra, så flytta dem försiktigt på ett galler för att svalna. Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka. Blir ca 2 dussin cookies.

 


Chocolate Chewy Meringue Cookies

3,6 dl powdered sugar
0,8 dl unsweetened cocoa powder
1/8 tsp sea salt
3 dl chocolate chips/butterscotch chips
2 egg whites
0,5 tbsp vanilla extract
optional ingredients; dried berries

Heat oven to 175˚C. Line two baking sheets with greased parchment paper.
Mix powdered sugar, cocoa, and salt in a bowl. Stir in chocolate chips. Add egg whites and vanilla; beat with a fork until batter is just moistened.
Drop batter by teaspoonfuls onto baking sheets in evenly spaced mounds. Bake cookies until tops are lightly cracked and glossy, about 15 minutes. Cool briefly, then carefully remove from parchment paper with a spatula. Cookies may be soft and fragile, so proceed carefully to lift cookies and place them on racks to cool. Store in an airtight container at room temperature for up to 1 week. Makes about 2 dozen cookies.


32 comments:

  1. Åhh.. det låter verkligen som en kaka för mig! Den måste testas! Och Thailand...Härligt! Trevlig resa! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är verkligen goda! Tack och kram!

      Delete
  2. De ser verkligen jättegoda ut! Trevlig resa och grattis på bröllopsdagen! :)

    ReplyDelete
  3. Gud så goda, klart att jag åt croissanter varje dag till frukost :) kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det var det jag tänkte också :) Kram

      Delete
  4. Hej Catherine! Congratiolations bröllopsdag, hoppas ni får en fantastisk resa! dina cookies ser inget mindre än fantastisk, och du talar väldigt bra för dem :-) Jag ska prova dem på semester. Ha det bra

    ReplyDelete
  5. Toffeechips!? Det måste ju vara den ultimata kakingrediensen! Har aldrig sett här hemma i Sverige (och tur är väl det) men det är väl bara att ge sig ut på tofeechipsjakt ;-)
    Gratulerar till bröllopsdagen och önskar er en trevlig weekend i Thailand!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är sä söta och goda :) Tack så mycket!

      Delete
  6. Detta ser SÅ gott ut. Önskar er en jättefin vistelse i Thailand och grattis på er bröllopsdag!

    ReplyDelete
  7. åh gu så gott de låter,älskar maräng,yummi oh toffee..mmm kola.
    Åh önskar dig en underbar resa och grattis på er bröllopsdag

    ReplyDelete
  8. Weekend till Thailand, nu märker man att vi inte bor i samma världsdel ;) Grattis på dagen och ha det så skönt. Och så länge äter jag upp dina kakor! :D

    ReplyDelete
  9. Underbara kakor du bakat, som vanligt :)
    Hoppas att ni får det helt underbart på er resa och GRATTIS!!!!!

    ReplyDelete
  10. Sega och goda....mmm...
    Låter härligt med en weekend i thailand! Ha en härlig sådan!

    ReplyDelete
  11. Åh, vad goda de låter. Sega och ljuvliga.... Mmmmm.

    Grattis till ert jubileum och hoppas ni har det bra i Thailand.

    Kram Malin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin och kram till dig också!

      Delete
  12. Vilka kakor! Jag får Cravings efter dem, haha...

    ReplyDelete
  13. De ser fantastiskt goda ut. Spännande utan mjöl också. Hoppas att ni fick en fin Thailandsvistelse!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, tyckte det lät intressant utan mjöl :) Ja, vistelsen var lyckad!

      Delete
  14. Vilka underbara kakor, de ser verkligen ut som att de smälter i munnen <3 De här måste jag prova (jag vet att jag säger det om nästan allt du gör på din blogg, men jag menar allvar varje gång!)

    ReplyDelete
  15. Jag har kommit fram till att du är bra för mig. Jag är nämligen en såndär människa som kan känna smaker av att titta på bilder - därmed kan sötsuget även bli (ganska) tillfredställt av att jag tittar in hit :-)

    Hoppas att ni haft en bra resa, och grattis! Önskar er många, många flera

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, det låter bra! Vi hade en mycket lyckad resa, tack!

      Delete