Jag gillar att laga vegetariska biffar och man kan använda olika bönor och krydda efter egen smak och behov. Här använde jag mig av svarta bönor och kryddade med jeera (spiskummin), som ger en indisk smak till biffarna. Mycket goda om jag får säga! 
Kom ihåg att lämna en kommentar till detta inlägg, där du har en möjlighet att få en påse kanelchips.

I like to cook vegetarian burgers and you can use different beans and spices to your taste and needs. Here, I used black beans and spiced with Jeera (cumin), which gives an Indian flavor to the patties. Very good if I may say!
Remember to leave a comment to this post, where you have an opportunity to get a bag of cinnamon chips.



Svarta Bönor Burger

2 dl panko ströbröd
3 msk olja,
2 burkar svarta bönor, avrunna och sköljda
2 ägg
1 tsk jeera
½ tsk salt
¼ tsk paprikapulver, mald
1 gul paprika, tärnad
1 röd lök, hackad

Rosta panko i en stekpanna på medelhög värme med lite olja, under omrörning, tills panko är gyllenbrunt. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.

Mosa en burk av  bönorna i en skål med en gaffel. I en separat skål kombinera ägg, lite olja, jeera, salt och paprika. Tillsätt äggblandningen, rostad panko, de återstående bönorna, paprika, och lök i skålen med mosade bönor. Rör ihop. Forma blandningen till biffar. Värm 1 msk olja i en stekpanna på medelhög värme tills skimrande. Lägg försiktigt biffarna i stekpannan och stek tills väl brynt på båda sidor.

 


Black Bean Burgers

2 dl panko breadcrumbs
3 tbsp oil,
2 cans black beans, drained and rinsed, divided
2 eggs
1 tsp jeera
½ tsp salt
¼ tsp paprika, ground
1 yellow bell pepper, diced
1 red onion, minced

Toast the panko in a skillet on medium heat with some oil, stirring, until panko is golden brown. Remove from heat and let to cool to room temperature.

Mash a can of beans in a bowl with a fork. In a separate bowl combine eggs, some oil, jeera, salt and paprika. Add the egg mixture, roasted panko, the remaining beans, peppers, and onions in the bowl of mashed beans. Stir together. Form the mixture into patties. Heat 1 tbsp of oil in a skillet over medium heat until shimmering. Gently place the patties into the skillet and fry until well browned on both sides.