Thursday, July 19, 2012

Black Bean Burgers

Jag gillar att laga vegetariska biffar och man kan använda olika bönor och krydda efter egen smak och behov. Här använde jag mig av svarta bönor och kryddade med jeera (spiskummin), som ger en indisk smak till biffarna. Mycket goda om jag får säga! 
Kom ihåg att lämna en kommentar till detta inlägg, där du har en möjlighet att få en påse kanelchips.

I like to cook vegetarian burgers and you can use different beans and spices to your taste and needs. Here, I used black beans and spiced with Jeera (cumin), which gives an Indian flavor to the patties. Very good if I may say!
Remember to leave a comment to this post, where you have an opportunity to get a bag of cinnamon chips.



Svarta Bönor Burger

2 dl panko ströbröd
3 msk olja,
2 burkar svarta bönor, avrunna och sköljda
2 ägg
1 tsk jeera
½ tsk salt
¼ tsk paprikapulver, mald
1 gul paprika, tärnad
1 röd lök, hackad

Rosta panko i en stekpanna på medelhög värme med lite olja, under omrörning, tills panko är gyllenbrunt. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.

Mosa en burk av  bönorna i en skål med en gaffel. I en separat skål kombinera ägg, lite olja, jeera, salt och paprika. Tillsätt äggblandningen, rostad panko, de återstående bönorna, paprika, och lök i skålen med mosade bönor. Rör ihop. Forma blandningen till biffar. Värm 1 msk olja i en stekpanna på medelhög värme tills skimrande. Lägg försiktigt biffarna i stekpannan och stek tills väl brynt på båda sidor.

 


Black Bean Burgers

2 dl panko breadcrumbs
3 tbsp oil,
2 cans black beans, drained and rinsed, divided
2 eggs
1 tsp jeera
½ tsp salt
¼ tsp paprika, ground
1 yellow bell pepper, diced
1 red onion, minced

Toast the panko in a skillet on medium heat with some oil, stirring, until panko is golden brown. Remove from heat and let to cool to room temperature.

Mash a can of beans in a bowl with a fork. In a separate bowl combine eggs, some oil, jeera, salt and paprika. Add the egg mixture, roasted panko, the remaining beans, peppers, and onions in the bowl of mashed beans. Stir together. Form the mixture into patties. Heat 1 tbsp of oil in a skillet over medium heat until shimmering. Gently place the patties into the skillet and fry until well browned on both sides.

26 comments:

  1. I love all the different flavors that veggie burgers can take on. Your rendition sounds wonderful!

    ReplyDelete
  2. Cool! Du är verkligen expert på att få till perfekta vegbiffar, hurra!

    ReplyDelete
  3. Låter gott! :) Jag är jättedålig på att göra egna veggieburgare och biffar, är så lat och köper de som finns färdiga i affären. Kanske om jag ska bjuda någon kan jag göra dessa, är roligare att laga från scratch om man inte bara lagar till sig själv :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Det ät faktiskt väldigt enkelt att göra egna och jag har flera recept i kategorin biffar! En stor favorit hos oss är hirsbiffar!

      Delete
    2. Ooh, ska kika på det då! Tack för tipset :)

      Delete
  4. Jag har länge tänkt på att göra burgare på svarta bönor, men det har inte blivit av än. Dina ser mycket goda ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Det skall du göra, för det blir gott!

      Delete
  5. Det finns så mycket goda vegetariska biffar! Svarta bönor har jag aldrig haft i men är ju väl värt att prova någon gång :D
    Kramar

    ReplyDelete
  6. A great idea and healthy alternative! Those look really succulent.

    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  7. Svarta bönor är ligger på min topp tre-lista på bönor :) Vilka fina burgare du fått till!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ja, svarta bönor är också goda!

      Delete
  8. great burgers and wow love the trip to Thailand happy for you hugs

    ReplyDelete
  9. MMMMM,..;very interesting bean burgers that hold their shape well! :)
    MMMMMMMMMMMMM,...a must try!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, they really hold their shape :) Yes, please try!

      Delete
  10. Det här ser goda ut! Svarta bönor är ju så gott!

    ReplyDelete
  11. Svarta bönor är en av mina favoriter och så även min lilla dotters. Burgare på dem kan jag tänka mig är mycket gott med en smak av spiskummin och paprika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir bra burgare med svarta bönor och smaksätta kan man efter eget tycke!

      Delete