Att baka eget pitabröd är både enkelt och gott! Fyll brödet med dina favoritingredienser eller ta vad som finns i kylskåpet. Gott blir det oberoende :)

To bake your own pita bread is both easy and delicious! Fill the bread with your favorite ingredients or take what's in the fridge. It will taste good either way :)


Fullkorns-Pita bröd

2,4 dl varmt vatten
1 msk torrjäst
ca 7 dl fullkornsmjöl/vetemjöl
1 msk socker
1 msk olivolja
1 tsk salt

Värm vattnet en aning och blanda i jäst och socker. Låt stå ca 15 minuter. Blanda i mjöl, salt och olja. Knåda väl. Låt jäsa en timme. Dela degen i åtta bitar och kavla/platta ut dem så att de är 0,5 cm tjocka. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i 250 grader ca 6-8 minuter.

 

Whole Wheat Pita Bread

2,4 dl warm water
1 tbsp dry yeast
about 7 dl whole wheat flour / all-purpose flour
1 tbsp sugar
1 tbsp olive oil
1 tsp salt

Heat the water slightly and mix in yeast and sugar. Let stand about 15 minutes. Mix in flour, salt and oil. Knead well. Let rise for one hour. Divide the dough into eight pieces and roll / flatten them so that they are 0,5 cm thick. Let rise while oven heats. Bake at 250 degrees for 6-8 minutes.