Sunday, June 10, 2012

Whole Wheat Pita Bread

Att baka eget pitabröd är både enkelt och gott! Fyll brödet med dina favoritingredienser eller ta vad som finns i kylskåpet. Gott blir det oberoende :)

To bake your own pita bread is both easy and delicious! Fill the bread with your favorite ingredients or take what's in the fridge. It will taste good either way :)


Fullkorns-Pita bröd

2,4 dl varmt vatten
1 msk torrjäst
ca 7 dl fullkornsmjöl/vetemjöl
1 msk socker
1 msk olivolja
1 tsk salt

Värm vattnet en aning och blanda i jäst och socker. Låt stå ca 15 minuter. Blanda i mjöl, salt och olja. Knåda väl. Låt jäsa en timme. Dela degen i åtta bitar och kavla/platta ut dem så att de är 0,5 cm tjocka. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i 250 grader ca 6-8 minuter.

 

Whole Wheat Pita Bread

2,4 dl warm water
1 tbsp dry yeast
about 7 dl whole wheat flour / all-purpose flour
1 tbsp sugar
1 tbsp olive oil
1 tsp salt

Heat the water slightly and mix in yeast and sugar. Let stand about 15 minutes. Mix in flour, salt and oil. Knead well. Let rise for one hour. Divide the dough into eight pieces and roll / flatten them so that they are 0,5 cm thick. Let rise while oven heats. Bake at 250 degrees for 6-8 minutes.

23 comments:

 1. Pitabröd med tonfiskfyllning, mums :) ha en härlig söndag kram Diana

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, man kan fylla dem med det man gillar! Kram

   Delete
 2. Så gott med pitabröd med någon spännande fyllning. Det kanske det blir till middag, känner jag...

  ReplyDelete
 3. Hej Katarina! Det var dock den vackraste pitabröd jag någonsin sett! tack för receptet och instruktioner. ha en trevlig dag!

  ReplyDelete
 4. Pitabröd har jag aldrig provat att baka. De ser ju väldigt fina ut. Gott att fylla dem med fräscha grönsaker och så det jag gillar att äta mest - kyckling. Halloumi är också gott i. Kram!

  ReplyDelete
 5. Och varför har jag inte gjort puts röd själv förut?! Undrar om det blir bra om man fryser in tro för här hemma äts en del pitabröd! Ha det gott / e

  ReplyDelete
 6. Vad härligt! Det har ska jag testa göra nu till sommarens alla utomhusmiddagar :)

  ReplyDelete
 7. Mumsigt värre!! Älskar att fylla Pita med Grillat och grönsaker på sommaren!! :)

  ReplyDelete
 8. Åh, det här ska jag baka så snart det bara går! Älskar pitabröd men hittar aldrig några med fullkorn i affärerna och jag äter nästan aldrig vitt bröd. De här borde gå att frysa in, och ta fram en vid behov - för en extra fullkornsboost ihop med falafeln eller vad man nu än fyller den med :D Trodde inte det var så enkelt - verkar ju klurigt att få till "fickan" med luft inuti - men det kanske sköter sig självt i ugnen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Falafel passar så bra till pitabröd! Och att frysa dem borde funka fint! De sköter sig själv i ugnen :)

   Delete
 9. Så goda och snygga de ser ut, ska jag testa framöver :)

  ReplyDelete
 10. Har alltid undrat vad det är som gör att den där fickan bildas. För det är väl inget i receptet som egentligen skiljer sig från vanligt bröd...? Gott är det, hur som helst!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej, det är ju precis ett vanligt brödrecept :)

   Delete
 11. Nu vännen vill jag baka dessa. Ser att du använder torrjäst... har hört att det blir bättre med vanlig jäst. Har du testat? Kan jag baka kvällen innan och servera till lunch dagen efter? Har sett ett annat recept med vanligt jäst men får se vilket jag testar, kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. I Singapore fick man bara tag på torrjäst, så jag är van att använda det. Men du kan bra ta färsk jäst istället. Ja, du kan baka dem på kvällen och servera till lunch följande dag, ev. värma dem en stund i ugnen. Kram

   Delete
  2. Jo det är så med jästen :)
   Får se hur jag gör, tack för ditt snabba svar kram!

   Delete