Risoni är ett bra alternativ till spaghetti eller andra former av pasta. Risoni påminner till storlek och form om ris. Här har jag blandat i ugnsrostade grönsaker. En mycket god rätt!

Risoni is a good alternative to spaghetti or other pastaRisoni is similar in size and shape of rice. Here I have mixed in roasted vegetablesA very good dish!


Tomato Risoni

risoni pasta for 2
1 red pepper, quartered
1 onion, quartered
1 zucchini, sliced
2 garlic cloves
1 can of diced tomatoes
sugar
salt
pepper
paprika
parmesan cheese, grated
olive oil

Pre-heat the oven to 200 C. Place the pepper, onion, zucchini,  garlic in a baking tray. Drizzle with olive oil and roast for 20 minutes.

Put the diced canned tomatoes in a saucepan. Let simmer for 15 minutes and then add sugar, salt, pepper and paprika.
Cook risoni according to packet instruction. Drain risoni and place in a large mixing bowl. Mix in the tomato sauce an add the roasted vegetables and a handful of freshly grated Parmesan cheese. Season to taste. Serve immediately.

 

Tomat Risoni

risoni pasta för 2
1 röd paprika, tärningar
1 lök, klyftor
1 zucchini, skivad
2 vitlöksklyftor
1 burk tärnade tomater
socker
salt
peppar
paprika
parmesanost, riven
olivolja

Förvärm ugnen till 200 C. Placera paprika, lök, zucchini, vitlök i en ugnsäker form. Ringla olivolja och rosta i 20 minuter.

Häll konserverade tomaterna i en kastrull. Låt sjuda i 15 minuter och tillsätt sedan socker, salt, peppar och paprika.
Koka risoni enligt paketets anvisning. Häll bort vattnet och lägg risoni i en stor skål. Blanda i tomatsåsen, rostade grönsaker och en handfull färskriven parmesanost. Krydda efter smak. Servera omedelbart.