Risoni is a good alternative to spaghetti or other pasta. Risoni is similar in size and shape of rice. Here I have mixed in roasted vegetables. A very good dish!
Tomato Risoni
risoni pasta for 2
1 red pepper, quartered
1 onion, quartered
1 zucchini, sliced
2 garlic cloves
1 can of diced tomatoes
sugar
salt
pepper
paprika
parmesan cheese, grated
olive oil
Pre-heat the oven to 200 C. Place the pepper, onion, zucchini, garlic in a baking tray. Drizzle with olive oil and roast for 20 minutes.
Put the diced canned tomatoes in a saucepan. Let simmer for 15 minutes and then add sugar, salt, pepper and paprika.
Cook risoni according to packet instruction. Drain risoni and place in a large mixing bowl. Mix in the tomato sauce an add the roasted vegetables and a handful of freshly grated Parmesan cheese. Season to taste. Serve immediately.
Tomat Risoni
risoni pasta för 2
1 röd paprika, tärningar
1 lök, klyftor
1 zucchini, skivad
2 vitlöksklyftor
1 burk tärnade tomater
socker
salt
peppar
paprika
parmesanost, riven
olivolja
Förvärm ugnen till 200 C. Placera paprika, lök, zucchini, vitlök i en ugnsäker form. Ringla olivolja och rosta i 20 minuter.
Häll konserverade tomaterna i en kastrull. Låt sjuda i 15 minuter och tillsätt sedan socker, salt, peppar och paprika.
Koka risoni enligt paketets anvisning. Häll bort vattnet och lägg risoni i en stor skål. Blanda i tomatsåsen, rostade grönsaker och en handfull färskriven parmesanost. Krydda efter smak. Servera omedelbart.
14 Comments
Det var länge sedan jag åt risoni, det är så gott! Och jag älskar ungsrostade grönsaker så detta recept låter inte helt fel... :)
ReplyDeleteJa, det är mycket gott!
Deleteja älskar risoni och gör de flitigt här hemma.men då gör ja de som en soppa med tomatpurè och kryddor och sedan avnjuts de med bröd.otroligt gott.
ReplyDeletefår testa och tillsätta grönsaker,ser riktigt gott ut
I soppa har jag inte haft risoni, måste testa :)
Deleteyum yum! Jag brukar göra något liknande med vanlig pasta - risoni köper jag sällan eftersom jag inte hittat varianten i en fullkornsversion :( Ser riktigt gott ut på dina bilder <3
ReplyDeleteFullkornsrisoni har jag inte sett här heller! Tack!
DeleteHar sett risoni på fler bloggar och tror det är dags för mig att prova dessa små godingar. För jag bara antar att de är det så som ni alla beskriver dem! Kram!
ReplyDeleteJa, testa gärna, för det är riktigt gott!
DeleteMmm... risoni är riktigt gott!
ReplyDeleteI Grekland åt jag en ugnsrätt med risoni i tomatsås, lammgrytbitar och ost på toppen - lamm yovetsi. Den rätten skulle man behöva återskapa, det var så gott!
Javisst är det!
DeleteRisoni är nog den pasta jag gillar bäst, men nu var det länge sedan vi hade det hemma. Din rätt ser mycket god ut.
ReplyDeleteTack och ja, en av mina favoriter också!
DeleteÅh risoni som är så smarrigt, perfekt med rostade grönsaker! Ska nog prova detta receptet nu i sommar :)
ReplyDeleteTack fina du, hoppas du haft en fin helg med lite jordgubbar iaf! Kram
Ja, testa gärna! Tack och kram!
Delete