Hummus är gott att ha till falafel, i pitabröd, dippa grönsaker i eller bara helt enkelt på smörgåsen. Och så är det proteinrikt dessutom.

Hummus is good to eat with falafel, pita bread, dip vegetables in it or just simply on the sandwich. And it is rich in protein as well.


Hummus

2 burkar kikärter
4 msk tahini
2 vitlöksklyftor
citronsaft av en citron
3 msk olivolja
salt
peppar
        
Blanda alla ingredienser i en blender till en slät massa. Tillsätt olja om smeten känns för tjock. Salta och peppra. Låt stå i kylen några timmar eller över natten innan servering. Dekorera med olivolja, kikärter och paprikakrydda.

 

Hummus

2 cans chickpeas
4 tbsp tahini
2 garlic cloves
lemon juice from one lemon
3 tbsp olive oil
salt
pepper
        
Mix all ingredients in a blender to a smooth paste. Add oil if mixture seems too thick. Add salt and pepper. Let stand in refrigerator several hours or overnight before serving. Garnish with olive oil, chickpeas and paprika.