Som ni säkert insett gillar jag avokado :) Jag äter den gärna bara så där, men ibland är det roligt att använda avokado i bakverk. Så här får ni ett recept på sockerkaka med avokado och kokos! Den blev mycket god!

As you probably realized, I like avocado :) I like to eat it just like thatbut sometimes it is fun to use avocado in baked goods. So here you get a recipe for sponge cake with avocado and coconut! The cake was very good!


Sockerkaka med Avokado och Kokos

60 g smör, mjukt
1,5 dl muscovadosocker
1 dl socker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kokosflingor
nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,75 dl naturell yoghurt
1 avokado, mosad
kokossylt

Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en brödform. I en skål, blanda samman mjöl, potatismjöl, kokos, salt, bakpulver och bikarbonat. Ställ åt sidan. Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa väl. Blanda i avokado. Tillsätt mjölblandningen och yoghurten. Häll hälften av smeten i formen och klicka i mitten kokosylt, ha sedan på resterande smet. Grädda i 40-45 minuter.

 

Pound Cake with Avocado and Coconut

60 g butter, softened
1,5 dl muscovado sugar
1 dl sugar
1 large egg
0,5 tsp vanilla
2 dl flour
0,5 dl potato flour
0,5 dl coconut flakes
pinch of salt
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
0,75 dl plain yogurt
1 avocado, mashed
coconut jam

Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a bread pan. In a bowl, mix together the flour, potato flour, coconut, salt, baking powder and baking soda. Set aside. Beat butter, sugar and vanilla sugar. Add the egg and beat well. Stir in the avocado. Add flour mixture and yogurt. Pour half of the batter into the pan and put dollops of coconut jam in the middle, then add the remaining batter. Bake for 40-45 minutes