I seldom bake bread without yeast, but this time I tried to bake with baking powder. I used whole wheat flour, but you can as well use rye or wheat flour. The bread was good and taste best freshly made.
Tunnbröd
2
dl naturell yoghurt
2,5
dl fullkornsmjöl
1,5
tsk salt
2
tsk farinsocker
1,5
tsk bakpulver
1 msk
olja
Blanda
samman mjöl, salt, socker och bakpulver. I en skål rör ihop yoghurt och olja.
Gradvis tillsätt mjölet och forma till en deg. Knåda väl och täck med en
plastfolie och låt stå i 20 minuter. På en mjölad arbetsyta forma degen till
runda bröd, ca 1 cm tjocka. Överför till en bakplåt och pricka dem med en
gaffel och grädda i 15-17 minuter i 225C.
Flatbread
2
dl plain yogurt
2,5
dl whole wheat flour
1,5
tsp salt
2
tsp brown sugar
1,5
tsp baking powder
1
tbsp oil
Line
a baking sheet with parchment paper. Mix together the flour, salt, sugar and
baking powder. In a bowl stir together yogurt and oil. Gradually add the flour
and form into a dough. Knead well and cover with plastic wrap and let stand for
20 minutes. On a floured work surface shape the dough into round breads, about
1 cm thick. Put the breads on the baking sheet. Prick with a fork and bake for
15-17 minutes at 225 C.
20 Comments
De påminnr lite om scones som jag bakar ibland. Men yoghurt gör ju alltid att det blir en lite annorlunda smak som jag gillar. Bröden ser verkligen fina och goda ut. Kram.
ReplyDeleteJa, yoghurt tycker jag ger en god, lite syrlig smak. Tack och kram!
DeleteThis looks utterly delicious - light but awesome :D
ReplyDeleteCheers
Choc Chip Uru
Thank you very much! Cheers!
DeleteDe ser jättegoda ut! Bakpulver är ju behändigt ibland också i bröd, fast det stämmer att bröden är godast nygräddade då.
ReplyDeleteSå gott med nybakat bröd och lite nyttigare dessutom :-)
ReplyDeleteJa, nybakat är så gott!
DeleteSer jättegoda ut, måste jag nog prova kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Hoppas du tycker om dem :) Kram
Deletespännande de låter,farinsocker har ja aldrig haft i bröd.får nog ta o testa nån gång.älskar söta bröd
ReplyDeleteTack, och ja det blir gott med farinsocker i!
DeleteDet ser ut att du har lyckats. Fina bröd
ReplyDeleteTack :)
Deletenäyttääpä hyviltä! ja maistuvatkin varmasti hyviltä!
ReplyDeleteKiitos, olivat hyviä :)
Deletejag tror aldrig att jag bakat utan jäst men det är ju otroligt smart att man faktiskt kan använda bakpulver:)
ReplyDeleteJavisst är det det och det går mycket snabbt :)
DeleteTunnbröd har jag aldrig gjort ska nog prova tack för tipset
ReplyDeleteTack, jag skall kolla!
ReplyDeleteSå gott och med yoghurt i, kram!
ReplyDelete