Monday, May 7, 2012

Whole Wheat Flatbread

Jag bakar sällan bröd utan jäst, men testade att baka tunnbröd med bakpulver. Jag använde fullkornsmjöl, men lika väl kan man använda råg eller vetemjöl. Bröden blev riktigt goda och är godast nygräddade.

I seldom bake bread without yeast, but this time I tried to bake with baking powder. I used whole wheat flour, but you can as well use rye or wheat flour. The bread was good and taste best freshly made.


Tunnbröd

2 dl naturell yoghurt
2,5 dl fullkornsmjöl
1,5 tsk salt
2 tsk farinsocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk olja

Blanda samman mjöl, salt, socker och bakpulver. I en skål rör ihop yoghurt och olja. Gradvis tillsätt mjölet och forma till en deg. Knåda väl och täck med en plastfolie och låt stå i 20 minuter. På en mjölad arbetsyta forma degen till runda bröd, ca 1 cm tjocka. Överför till en bakplåt och pricka dem med en gaffel och grädda i 15-17 minuter i 225C.


Flatbread

2 dl plain yogurt
2,5 dl whole wheat flour
1,5 tsp salt
2 tsp brown sugar
1,5 tsp baking powder
1 tbsp oil

Line a baking sheet with parchment paper. Mix together the flour, salt, sugar and baking powder. In a bowl stir together yogurt and oil. Gradually add the flour and form into a dough. Knead well and cover with plastic wrap and let stand for 20 minutes. On a floured work surface shape the dough into round breads, about 1 cm thick. Put the breads on the baking sheet. Prick with a fork and bake for 15-17 minutes at 225 C.


25 comments:

  1. De påminnr lite om scones som jag bakar ibland. Men yoghurt gör ju alltid att det blir en lite annorlunda smak som jag gillar. Bröden ser verkligen fina och goda ut. Kram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, yoghurt tycker jag ger en god, lite syrlig smak. Tack och kram!

      Delete
  2. This looks utterly delicious - light but awesome :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    ReplyDelete
  3. De ser jättegoda ut! Bakpulver är ju behändigt ibland också i bröd, fast det stämmer att bröden är godast nygräddade då.

    ReplyDelete
  4. Så gott med nybakat bröd och lite nyttigare dessutom :-)

    ReplyDelete
  5. Ser jättegoda ut, måste jag nog prova kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Diana! Hoppas du tycker om dem :) Kram

      Delete
  6. Hej!

    Jag har precis startat "My Sweet Party" och skulle gärna vilja att du delatar med ett bidrag. Månadens tema är choklad. Kika in på min blogg för mer detaljer

    http://meandmysweets.blogspot.co.uk/2012...olate-cake-love.html

    Johanna

    ReplyDelete
  7. spännande de låter,farinsocker har ja aldrig haft i bröd.får nog ta o testa nån gång.älskar söta bröd

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, och ja det blir gott med farinsocker i!

      Delete
  8. Det ser ut att du har lyckats. Fina bröd

    ReplyDelete
  9. näyttääpä hyviltä! ja maistuvatkin varmasti hyviltä!

    ReplyDelete
  10. jag tror aldrig att jag bakat utan jäst men det är ju otroligt smart att man faktiskt kan använda bakpulver:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Javisst är det det och det går mycket snabbt :)

      Delete
  11. Tunnbröd har jag aldrig gjort ska nog prova tack för tipset

    ReplyDelete