Cookies with chocolate is a big favorite. Subway has a cookie with white chocolate and macadamia nuts that are really good. Why not bake these at home? Easy and so delicious. Hard not to eat :)
Vit
Choklad-Macadamia Cookies
125
g smör, mjukt
1,25
dl strösocker
1,25
dl farin socker
1
ägg
3,5
dl vetemjöl
0,5
tsk salt (valfritt)
0,5
tsk bakpulver
0,5
tsk bikarbonat
0,5
msk vaniljsocker
100
g vit choklad
100
g macadamia nötter
Rör
smör och socker till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda och rör ner resten av ingredienserna. Häll ner chokladbitarna och nötterna
och rör runt. Rulla ca 35 bollar av smeten och lägg på bakplåtsppapper, platta
ut dem en aning. Lämna utrymme mellan kexen för de växer i ugnen. Grädda
i 175 grader ca 10-13 minuter. Kexen skall vara sega i mitten och knapriga i
kanten.
White
Chocolate Chip-Macadamia Cookies
125
g butter, soft
1,25
dl sugar
1,25
dl brown sugar
1
egg
3,5
dl flour
0,5
tsp salt, optional
0,5
tsp baking powder
0,5
tsp bicarbonate
0,5
tbsp vanilla sugar
100
g white chocolate chips
100
g macadamia nuts
Beat
butter and sugar into a creamy batter. Add egg and stir well. Mix and stir in
remaining ingredients. Add the chocolate pieces and nuts and stir. Roll 35
balls of dough and place on parchment paper, flatten them slightly. Leave space
between the cookies for they will grow in the oven. Bake at 175 degrees for
10-13 minutes. The cookies will be chewy in the middle and the edges crunchy.
38 Comments
Jag kan inte baka cookies så ofta för jo, det är svårt att låta bli att äta för många. ;) De här ser jättegoda ut, macadamianötter är ju så goda! Förresten, macadamianötterna har bytts ut mot mörk choklad i receptet på svenska, gott nog det också förstås. :)
ReplyDeleteTack för att du märkte det, och nu är det ändrat :) Tack!!
DeleteÅh, du gör så mycket goda och roliga kakor. Jag får nog ta en dag och kolla igenom alla dina kakrecept och välja vad jag ska baka. Det är ju roligare att göra något som alla inte gör till vardags!
ReplyDeleteÅh, tack för din fina kommentar!
DeleteJag ÄLSKAR subways macadamiacookies, är ditt recept väldigt likt i smaken? Gooooooott!!
ReplyDeleteJa, det tycker jag nog att de är :)
Deletejag älskar sådana kakor och har letat efter recept. tusen tack!!!
ReplyDeleteRoligt om du har användning av receptet :)
DeleteMin underbara kusin är tokig i maccadamainötter. Något för henne, detta recept! Jag printar ut det till henne direkt! Tack! Kram!
ReplyDeleteVi får hoppas att hon gillar det här receptet! Kram
DeleteYum! They look wonderful.
ReplyDeleteThanks Pam!
DeleteSmåkakor är helt livsfarliga, man kan ju inte sluta tugga i sej av dom:) Och kakan med oreos och marshmallows i förra inlägget, herreminskapare vilken ljuvlig frestelse!
ReplyDeleteJa, så är det precis :) Tack, tack!
DeleteDetta ska jag testa framöver, tack fina du för alla trevliga recept på din fina blogg kram!
ReplyDeleteTack snälla Amy för dina uppmuntrande ord! Kram
Deleteja älskar macadamianötter,himla gott.brukar dragera dem med choklad,och lite kryddor.farligt gott blir de.
ReplyDeleteÅh, det låter gott!
DeleteSer supergoda ut!
ReplyDeleteÅh fy fasen vad goda de ser ut- och då gillar jag inte ens vit choklad!
ReplyDeleteHaha, ja så kan det vara :)
DeleteSnuskigt goda kakor!
ReplyDeleteJag tycker dock att de blev väl krispiga efter 13 minuter (kanske min ugn) och lite för små för att vara cookies, så nästa gång ska jag grädda i 11-12 min och göra kanske 25-30 stycken av degen.
Tack så mycket för detta recept, har letat efter något liknande länge!
/Anna
Ja, det har säkert med ugnen att göra, men jag har ibland också gräddat dem en aning kortare tid! Så jag skall nog ändra det i instruktionerna. Tack och roligt att du gillade dem!
DeleteBlir dom rinniga? För när jag har gjort cookies så rinner dom ut till en enda smet! :(
ReplyDeleteNej, inte rinniga! Smeten skall vara ganska "kompakt", man kan lägga till lite mjöl om smeten känns lös.
DeleteHej! Ska man använda smält smör eller rumsvarmt smör i receptet?
ReplyDeleteHej Daniella! Smöret skall vara rumsvarmt. Tack att du frågade, jag skall ändra det i receptet också. Lycka till!
DeleteHej! Ska man använda smält smör eller rumsvarmt smör i receptet?
ReplyDeleteRumsvarmt smör.
DeleteHej!! Ser fantastiska ut!! Osaltade eller saltade nötter? Vad brukar du använda? Jätte tacksam för svar! /Anne
ReplyDeleteTack så mycket! Jag tycker om att använda saltade nötter, men det är en smaksak. Ta dem du gillar mer :)
DeleteGjorde nyss dessa fast med tranbär, finns bild på dem samt länk till din blogg. Godaste kakorna jag någonsin gjort!
ReplyDeleteTack, roligt att du gillade dem!
DeleteHej, mina blev lite hårda, inte så där mjuka i mitten som de skulle vara, vad kan jag ha gjort för fel? Jag är en väldigt ovan bakare så har ingen aning, men skulle väldigt gärna testa igen, då det inte var nå fel på smaken, men jag saknade den mjuka mitten. Jag gjorde ganska så många så fick det till tre plåtar och testade då olika tider för att se om det blev någon skillnad, men de blev hårda/knapriga allihop.
ReplyDeleteHej. Troligen har de varit för länge i ugnen. Om du gör dem igen, så ha dem kortare tid i ugnen, för de hårdnar efter att man tagit dem från ugnen. Oftast är de färdiga när de börjar få lite färg i kanterna. Lycka till!
DeleteDetta receptet har jag använt mig av mer än 20 gånger. Aldrig har mina cookies blivit så bra som med ditt recept! Jag gör dock kakorna lite större (ca 15 st) och lägger dem i frysen innan bakning för att försäkra mig om knapriga kanter och mjuk mitten! Men det är bara smaksak. Dessa är nog så nära man kommer perfekta cookies och jag är tacksam att du delat med dig av detta recept! Tack!
ReplyDeleteVad glad jag blir att höra, tusen tack! Bra tips att ha dem i frysen. Tack snälla för din kommentar.
DeleteHar du använt choklad knappar eller hackar du vit chokladen?
ReplyDelete