De här är farligt goda, söta, syrliga och så fräscha samtidigt. Om det är något ni vill baka med färska jordgubbar, gör då dessa. Jag lovar de är så goda. Sommar är temat i Månadens Sötsak och dessa jordgubbs-smulrutor är mitt bidrag.
  
These are dangerously good, sweettart and so fresh at the same timeIf there is anything you want to bake with fresh strawberries, then do these. I promise they are so good. Summer is the theme of  Månadens Sötsak and these strawberry crumb bars are my contribution.


Jordgubbs-smulrutor

5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
nypa salt
240 g kallt smör, skärs i små bitar
0,5 dl muscovadosocker
1 dl havregryn
1,5-2 dl jordgubbssylt
1 tsk citronskal
2 dl jordgubbar, skivade

Värm ugnen till 175 grader C. Blanda ihop mjöl, strösocker, och salt. Tillsätt de kalla smörbitarna och arbeta in det i de torra ingredienserna med fingrarna tills smuligt. Ställ 3 dl av blandningen åt sidan.

Tryck den återstående smulblandningen i en 30 x 20 cm form. Grädda i ugnen 12-15 minuter.

Medan bottnet är i ugnen blanda muscovadosocker och havregryn till den reserverade smulblandningen.

Bred sylt på det förgräddade bottnet och strö over rivet citronskal och jordgubbar. Strö på den resterande smulblandningen.

Grädda ytterligare 20-25 minuter eller tills smulorna ovanpå är en lätt gyllenbruna. Låt svalna och skär i bitar.

 

Strawberry Crumb Bars

5 dl flour
2 dl granulated sugar
pinch of salt
240 g of cold butter, cut into small pieces
0,5 dl muscovado sugar
1 dl rolled oats
1,5-2 dl strawberry jam
1 tsp lemon zest
2 dl fresh strawberries, sliced

Preheat oven to 175 degrees C. Mix together flour, granulated sugar, and salt. Add the cold butter pieces and work it into the dry ingredients with fingers until crumbly. Put 3 dl of the mixture aside.

Press the remaining crumb mixture in a 30 x 20 cm mold. Bake in oven for 12-15 minutes.

While the crust is in the oven, mix the muscovado sugar and rolled oats to the reserved mixture.

Spread jam on the pre-baked crust and sprinkle over grated lemon zest and strawberries. Sprinkle with the remaining crumb mixture.

Bake for another 20-25 minutes or until crumbs on top are lightly browned. Let cool and cut into pieces.