Tuesday, May 22, 2012

Strawberry Crumb Bars

De här är farligt goda, söta, syrliga och så fräscha samtidigt. Om det är något ni vill baka med färska jordgubbar, gör då dessa. Jag lovar de är så goda. Sommar är temat i Månadens Sötsak och dessa jordgubbs-smulrutor är mitt bidrag.
  
These are dangerously good, sweettart and so fresh at the same timeIf there is anything you want to bake with fresh strawberries, then do these. I promise they are so good. Summer is the theme of  Månadens Sötsak and these strawberry crumb bars are my contribution.


Jordgubbs-smulrutor

5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
nypa salt
240 g kallt smör, skärs i små bitar
0,5 dl muscovadosocker
1 dl havregryn
1,5-2 dl jordgubbssylt
1 tsk citronskal
2 dl jordgubbar, skivade

Värm ugnen till 175 grader C. Blanda ihop mjöl, strösocker, och salt. Tillsätt de kalla smörbitarna och arbeta in det i de torra ingredienserna med fingrarna tills smuligt. Ställ 3 dl av blandningen åt sidan.

Tryck den återstående smulblandningen i en 30 x 20 cm form. Grädda i ugnen 12-15 minuter.

Medan bottnet är i ugnen blanda muscovadosocker och havregryn till den reserverade smulblandningen.

Bred sylt på det förgräddade bottnet och strö over rivet citronskal och jordgubbar. Strö på den resterande smulblandningen.

Grädda ytterligare 20-25 minuter eller tills smulorna ovanpå är en lätt gyllenbruna. Låt svalna och skär i bitar.

 

Strawberry Crumb Bars

5 dl flour
2 dl granulated sugar
pinch of salt
240 g of cold butter, cut into small pieces
0,5 dl muscovado sugar
1 dl rolled oats
1,5-2 dl strawberry jam
1 tsp lemon zest
2 dl fresh strawberries, sliced

Preheat oven to 175 degrees C. Mix together flour, granulated sugar, and salt. Add the cold butter pieces and work it into the dry ingredients with fingers until crumbly. Put 3 dl of the mixture aside.

Press the remaining crumb mixture in a 30 x 20 cm mold. Bake in oven for 12-15 minutes.

While the crust is in the oven, mix the muscovado sugar and rolled oats to the reserved mixture.

Spread jam on the pre-baked crust and sprinkle over grated lemon zest and strawberries. Sprinkle with the remaining crumb mixture.

Bake for another 20-25 minutes or until crumbs on top are lightly browned. Let cool and cut into pieces.

30 comments:

  1. HUr ska jag kunna vara nyttig när du visar såna där godsaker, kan man få ett recept på nåt gott, nyttigt..:)? kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi! Du får njuta av bilderna :) Kram

      Delete
  2. Ser väldigt gott ut! en riktig sommarkaka

    ReplyDelete
  3. Ser supergott ut! Själva kakorna ser saftiga ut, och smuldeg är ju så gott, vad man än sätter den på. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smuldeg är faktiskt gott på allt :)

      Delete
  4. Bars are my fav sweet snack along with a nice espresso!!
    Take care

    ReplyDelete
  5. Åh vad jag blir fikasugen!

    ReplyDelete
  6. Ja, jordgubbar ÄR sommar! Ser fantastiskt gott ut. Som vanligt här hos dig:-)

    ReplyDelete
  7. Oj oj vad gott det lät, måste jag gör i helgen;)
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den är absolut värd att baka! Kram

      Delete
  8. Yum!! Ser fantastisk ut, måste prova!!!

    ReplyDelete
  9. Vad gott de ser ut!! vad tycker du om jag kombination mellan jordgubbar och rababer hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sana! Jag tror att det kan bli riktigt lyckat. Skiva rabarbern ganska tunn och kanske det behövs lite extra socker om du använder rabarber :)

      Delete
  10. sv: Tack så mycket :) Detta ser också väldigt gott ut!

    ReplyDelete
  11. De där ser ju helt otroligt goda ut! Jag älskar jordgubbar i bakverk och choklad. Dessa kan jag säkert baka och bjuda arbetskamraterna på utan några klagomål, hihi! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de här kan du absolut baka! Arbetskamraterna kommer bli mycket glada :) Kram

      Delete
  12. Oj, så goda dessa ser ut. Jordgubbar i bakverk är ju så gott. Kan tänka mig att lite vaniljsås inte gjort det hela sämre heller.

    Kram Malin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin! ja, vaniljsås passar mycket bra till!

      Delete
  13. Så goda de ser ut Hovkonditorn, smuldeg me love!

    ReplyDelete
  14. Oj vad gott!Körde nyss liknande variant fast med frysta bär, lite frysrensning innan semester!

    ReplyDelete