Att hitta rabarber i affären i Singapore gör mig glad. Det gör att jag kan baka denna goda paj, som jag lärt mig av mamma. Den påminner om sommar och sol. Nu har jag ju värme året runt, men pajen tillför ändå en varm känsla och fina minnen. Och så är den så där förbaskat god. Ät den med vaniljglass och lyckan är ett faktum!

To find rhubarb at the store in Singapore makes me happy. It gives me the chance to bake this good pie, which I learned from Mom. It reminds me of summer and sun. Now I have heat all year round, but the pie still brings a warm feeling and good memories. And it is really so good. Eat it with vanilla ice cream and happiness is a fact!



Rabarberpaj

100 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver

300 g rabarber
1 dl socker

Vispa smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i en pajform (diameter 27 - 30 cm).

Sjud rabarber och socker i en kastrull tills rabarbern är mjuk. Fyll pajskalet med rabarberkompotten och grädda i 200 grader i ca 25 minuter.



Rhubarb Pie

100 g butter
0,75 dl sugar
1 egg
2 dl flour
1 dl oatmeal
1 tsp baking powder

300 g rhubarb
1 dl sugar

Beat butter and sugar. Add the egg and dry ingredients. Press the mixture into a pie dish (diameter 27 - 30 cm).
Simmer rhubarb and sugar in a saucepan until the rhubarb is soft. Fill the crust with the filling and bake at 200 degrees for about 25 minutes.