Oreo, choklad och kaffe förenade i en oemotståndlig browniekaka. Det här är nog de godaste brownies jag bakat och ätit. Den smälter i munnen och är just så där kladdig jag vill ha den. God att äta både rumsvarm som kylskåpskall. Jag blev tillfrågad av Johanna som har bloggen Me and my Sweets att vara med i hennes My Sweet Party med temat choklad denna månad. Klart jag vill vara med och dessa smarriga brownies är mitt bidrag!

Oreo, chocolate and coffee joined in an irresistible brownie cake. This is probably the most delicious brownies I have baked and eaten. It melts in your mouth and it’s just so sticky the way I like it. Good to be eaten both at room temperature or refrigerated. I was asked by Johanna, who has the blog Me and my Sweets to be in her My Sweet Party with the theme Chocolate this month. Of course I want to participate, and  these scrumptious brownies is my contribution!


Oreo-Mocka Brownies

220 g smör
220 g mörk choklad
80 g osötad choklad
3 ägg
2,5 dl socker
1,5 msk snabbkaffe
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,5 msk bakpulver
0,5 tsk salt
5 dl oreo, hackade (jag hade original och jordnötssmör oreo)

Värm ugnen till 175 °. Smörj och mjöla en 20 x 20 cm form.
Smält smör, chokladchips och osötad choklad i mikrovågsugn. Låt svalna något. I en skål, vispa ägg, kaffe, vanilj och socker. Blanda chokladblandningen i äggsmeten, låt svalna till rumstemperatur.

Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen i choklad-äggblandningen. Till sist rör ner oreo. Häll smeten i bakformen och grädda 35 minuter, övergrädda inte. Låt svalna och ställ i kylskåp. Skär i rutor.

 

 
Oreo-Mocha Brownies

220 g butter
220 g dark chocolate
80 g unsweetened chocolate
3 eggs
2,5 dl sugar
1,5 tbsp coffee granules
1 tbsp vanilla sugar
1,5 dl flour
0,5 tbsp baking powder
0,5 tsp salt
5 dl oreo, chopped (I used original and peanut butter oreos)

Preheat oven to 175 degrees. Grease and flour a 20 x 20 cm baking pan.
Melt butter, chocolate chips and unsweetened chocolate in the microwave. Allow to cool slightly. In a bowl, whisk eggs, coffee, vanilla and sugar. Blend chocolate mixture into egg mixture, allow to cool to room temperature.

Mix flour, baking powder and salt and add the mixture into chocolate-egg mixture. Finally, stir in the oreo. Pour batter into baking pan and bake for 35 minutes, do not overbake. Let cool and refrigerate. Cut into squares.