Som många av er säkert vet gillar jag oreo-kex, som sådana, men också att baka med. Denna gång blev det en kaka med oreos och marshmallows. Den blev seg och kladdig, mums!

As many of you probably know, I like oreo-cookies, as such, but also to bake withThis time I baked a cake with oreos and marshmallows. It was chewy and sticky, yummy!


Oreo-Marshmallowkaka

120 g smör, rumstemperatur
1,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl oreo smulor
1/4 tsk salt
choklad chips
2 dl marshmallow creme

Värm ugnen till 175° C. Smörj en kvadratisk ugnsform (20cmx20cm). Vispa smör och socker i en skål pösigt. Vispa i ägget och vanilj. I en separat skål, blanda samman mjöl, oreosmulor, bakpulver och salt. Lägg de torra ingredienserna i smörblandningen och blanda tills allt är kombinerat. Placera hälften av smeten i formen och strö på först chokladchips och sedan marshmallow creme. Toppa med resterande smet. Grädda i 25-30 minuter eller tills lätt brun. Låt svalna helt i formen innan du försiktigt skär den i bitar.



Oreo-Marshmallow Cake

120 g butter, room temperature
1,5 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
3 dl flour
1 tsp baking powder
1 dl oreo crumbs
1/4 tsp salt
chocolate chips
2 dl marshmallow creme

Preheat oven to 175 ° C. Grease a square baking dish (20cmx20cm). Beat butter and sugar in a bowl until fluffy. Beat in egg and vanilla. In a separate bowl, mix together flour, oreo crumbs, baking powder and salt. Add the dry ingredients to the butter mixture and mix until well combined. Place half the batter in the dish and sprinkle with chocolate chips and then add marshmallow creme. Top with remaining batter. Bake for 25-30 minutes or until lightly brown. Let cool completely in the dish before you carefully cut it into pieces.