A protein- and iron-rich dish, with a taste of coconut and cinnamon.
Spenat-linssås
2
msk olivolja
1
stor morot, tärnad
halv
zucchini, tärnad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1
lök, finhackad
300
g färsk spenat
5
dl linser, kokade
2,5
dl kokosmjölk
sambal
oelek
nypa
kanel
nypa
chili
1
msk sojasås
salt
peppar
Hetta
upp oljan i en kastrull på medelvärme. Stek morot, zucchini, lök och vitlök i 5
minuter, rör om då och då. Blanda i spenat och stek ytterligare en stund. Rör i
linser sojasås, sambal oelek, kanel, chili och kokosmjölk. Koka några minuter.
Salta och peppra. Servera med ris.
Spinach-Lentil
Sauce
2
tbsp olive oil
1
large carrot, diced
half
zucchini, diced
1
clove garlic, finely chopped
1
onion, finely chopped
300
g fresh spinach
4
dl lentils, cooked
2,5
dl coconut milk
sambal
oelek
pinch
of cinnamon
pinch
of chili
1
tbsp soy sauce
salt
pepper
Heat
oil in a saucepan over medium heat. Fry carrots, zucchini, onion and garlic for
5 minutes, stirring occasionally. Stir in the spinach and cook for another
minute. Stir in lentils, soy sauce, sambal oelek, cinnamon, chili and coconut
milk. Boil for some minutes. Add salt and pepper. Serve with rice.
24 Comments
Det ser gott ut och riktigt spännande smakkombinationer :)
ReplyDeleteDet där lät spännande!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMen gud så gott det lät :) och tack för titten hos mig så jag hittade hit..kram Diana
ReplyDeleteTack Diana och roligt att du kom på besök! Kram
DeleteBåde låter och ser fantastiskt gott ut:)
ReplyDeleteTack Karin!
Deleteåh vad gott! måste börja göra mer grejer med kokos och sånt. så gott ju.
ReplyDeleteJa, kokos ger mycket god smak! Tack.
Deleteåh vilken underbar rätt! Kan man få den hemkörd idag när man ligger sjuk kanske? kram!
ReplyDeleteOm vi bott lite närmare, så då hade du fått en porton :) Kram
DeleteSpenat i alla former är underbart! Jag odlar egen i kolonin och det är gudagott att skörda och njuta den färsk! Kram!
ReplyDeleteÅh, jag skulle också vilja odla egen :) Kram
DeleteOh yes, nästa veckas vegetariska middag är inbokad, tackar så mycket!
ReplyDeleteSå bra då :) Varsågod.
DeleteSå gott det ser ut och fint garnerat med cashewnötterna, kram!
ReplyDeleteTack snälla du, kram!
DeleteVad gott det lät, bara massa goda ingredienser.
ReplyDeleteHärligt att kika in och låta sig inspireras :-)
Kram och trevlig helg
Tack! Jag blir så glad att du kikar in :) Kram
DeleteDet där verkar hur gott som helst! Gillar verkligen vegetarisk mat, kokosmjölk och kanel. Mums!
ReplyDeleteTack och ja den var mycket god :)
DeleteTack för receptet, jag gjorde just det här och det blev väldigt, väldigt gott. En uppsättning lyxlunchlådor, för en helt rimlig kostnad. Mums!
ReplyDeleteDetta recept ska jag säkert prova. Linser och spenat gillar jag verkligen och du har lyckats att kombinera dem i ett samma recept. Härligt!
ReplyDeleteRoligt om du vill testa! Hoppas du gillar såsen!
Delete