Thursday, April 19, 2012

Spenat-Linsås / Spinach-Lentil Sauce

En protein- och järnrik maträtt, med goda smaker av kokos och kanel. 

A protein- and iron-rich dish, with a taste of coconut and cinnamon.


Spenat-linssås

2 msk olivolja
1 stor morot, tärnad
halv zucchini, tärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lök, finhackad
300 g färsk spenat
5 dl linser, kokade
2,5 dl kokosmjölk
sambal oelek
nypa kanel
nypa chili
1 msk sojasås
salt
peppar

Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme. Stek morot, zucchini, lök och vitlök i 5 minuter, rör om då och då. Blanda i spenat och stek ytterligare en stund. Rör i linser sojasås, sambal oelek, kanel, chili och kokosmjölk. Koka några minuter. Salta och peppra. Servera med ris.


Spinach-Lentil Sauce

2 tbsp olive oil
1 large carrot, diced
half zucchini, diced
1 clove garlic, finely chopped
1 onion, finely chopped
300 g fresh spinach
4 dl lentils, cooked
2,5 dl coconut milk
sambal oelek
pinch of cinnamon
pinch of chili
1 tbsp soy sauce
salt
pepper

Heat oil in a saucepan over medium heat. Fry carrots, zucchini, onion and garlic for 5 minutes, stirring occasionally. Stir in the spinach and cook for another minute. Stir in lentils, soy sauce, sambal oelek, cinnamon, chili and coconut milk. Boil for some minutes. Add salt and pepper. Serve with rice.

25 comments:

  1. Det ser gott ut och riktigt spännande smakkombinationer :)

    ReplyDelete
  2. Men gud så gott det lät :) och tack för titten hos mig så jag hittade hit..kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Diana och roligt att du kom på besök! Kram

      Delete
  3. Både låter och ser fantastiskt gott ut:)

    ReplyDelete
  4. åh vad gott! måste börja göra mer grejer med kokos och sånt. så gott ju.

    ReplyDelete
  5. åh vilken underbar rätt! Kan man få den hemkörd idag när man ligger sjuk kanske? kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Om vi bott lite närmare, så då hade du fått en porton :) Kram

      Delete
  6. Spenat i alla former är underbart! Jag odlar egen i kolonin och det är gudagott att skörda och njuta den färsk! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, jag skulle också vilja odla egen :) Kram

      Delete
  7. Oh yes, nästa veckas vegetariska middag är inbokad, tackar så mycket!

    ReplyDelete
  8. Så gott det ser ut och fint garnerat med cashewnötterna, kram!

    ReplyDelete
  9. Vad gott det lät, bara massa goda ingredienser.
    Härligt att kika in och låta sig inspireras :-)

    Kram och trevlig helg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag blir så glad att du kikar in :) Kram

      Delete
  10. Det där verkar hur gott som helst! Gillar verkligen vegetarisk mat, kokosmjölk och kanel. Mums!

    ReplyDelete
  11. Tack för receptet, jag gjorde just det här och det blev väldigt, väldigt gott. En uppsättning lyxlunchlådor, för en helt rimlig kostnad. Mums!

    ReplyDelete
  12. Detta recept ska jag säkert prova. Linser och spenat gillar jag verkligen och du har lyckats att kombinera dem i ett samma recept. Härligt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt om du vill testa! Hoppas du gillar såsen!

      Delete