Ett tips till påsk är att baka dessa cookie cups, innehållande en överraskning i form av ett mini chokladägg. Jag har dekorerat dem med karamellsås och chokladägg.

A tip for Easter is to bake these cookie cups, containing a surprise in the form of a mini chocolate egg. I have decorated them with caramel sauce and chocolate eggs.


Chokladägg-Cookie Cup till Påsk

2 dl mjöl
1 dl mandel, mald
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
60 g smör, rumstemperatur
1,2 dl farinsocker
1 litet ägg
0,5 tsk vaniljsocker
mini chokladägg

Värm ugnen till 175 grader. I en skål, sikta samman de torra ingredienserna och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg och vaniljsocker, blanda. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat.

Forma degen till matskedstora bollar och placera ett mini ägg i varje och förslut så att hela chokladägget är täckt. Placera kakan i en smord minimuffinplåt. Grädda 10 minuter tills kanterna är lite bruna.


Easter Chocolate Egg-Cookie Cups

2 dl flour
1 dl almond, ground
0,5 tsp baking powder
1/8 teaspoon salt
60 g butter, room temperature
1,2 dl brown sugar
1 small egg
0,5 tsp vanilla
mini easter chocolate eggs

Preheat oven to 175 degrees. In a bowl, sift together the dry ingredients and set aside. Beat butter and sugar until fluffy. Add eggs and vanilla, mix. Add the dry ingredients and stir until well blended.

Using about a tablespoon of dough wrap a mini chocolate egg so it is completely covered. Place the cookies into a greased mini muffin pan. Bake for 10 minutes until edges are slightly brown.